Θεσσαλονίκη: Θωράκιση των γυναικών έναντι της βίας, με ενίσχυση και εδραίωση του ρόλου τους σε κάθε πεδίο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεσσαλονίκη: Θωράκιση των γυναικών έναντι της βίας, με ενίσχυση και εδραίωση του ρόλου τους σε κάθε πεδίο
Eκδήλωση με τίτλο,«Η θέση της γυναίκας σήμερα», διοργάνωσε ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, βουλευτής της ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης.

Τη θέση του ότι η απάντηση στα φαινόμενα βίας κατά των γυναικών βρίσκεται στην ενίσχυση και εδραίωση του ρόλου τους σε κάθε πεδίο, διατύπωσε ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, βουλευτής της ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με τίτλο,«Η θέση της γυναίκας σήμερα».

«Η απάντηση στα φαινόμενα βίας κατά των γυναικών δεν μπορεί να είναι μόνο συνθήματα και καταγγελίες. Το στοίχημα που έχουμε μπροστά μας είναι να αντιστρέψουμε την κατάσταση: Να μετατρέψουμε το πρόβλημα σε πρόκληση. Να θωρακίσουμε τις γυναίκες έναντι της βίας ενισχύοντας και εδραιώνοντας τον ρόλο τους σε κάθε πεδίο», επισήμανε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Εξηγώντας ότι η διοργάνωση της σημερινής εκδήλωσης αποφασίστηκε με σκοπό να αναδειχθεί ο δυναμικός ρόλος των γυναικών στην ελληνική κοινωνία, και κυρίως τις προοπτικές και τις ευκαιρίες που ανοίγονται για την περαιτέρω ενίσχυσή του, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι «όσα βήματα κι αν έχουμε κάνει προς τα μπρος, είναι πολλά τα εμπόδια στον δρόμο των γυναικών, πολλές οι ανισότητες εις βάρος τους».

Αναφερόμενος στην πληθώρα των εκδηλώσεων με θέμα τη γυναίκα, ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι στο επίκεντρο του έχουν κυρίως αρνητικά γεγονότα και περιπτώσεις βίας και πρόσθεσε ότι «δυστυχώς οι κοινωνίες παραμένουν ανδροκρατούμενες, υπάρχει όμως και η φωτεινή, αισιόδοξη διάσταση του θέματος που πιστεύω ότι πρέπει να αναδεικνύουμε. Υπάρχουν γυναίκες δίπλα μας δυναμικές, αξιόλογες, που δραστηριοποιούνται με μεγάλη επιτυχία στην πολιτική, την τοπική αυτοδιοίκηση, την επιχειρηματικότητα, τον αθλητισμό και αυτές πρέπει να αναδείξουμε ως πρότυπα».

Στο βήμα ανέβηκαν ως ομιλήτριες η πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ Μαίρη Χατζάκου και η πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), Λουκία Σαράντη, οι οποίες αναφέρθηκαν στη διαδρομή τους στον επιχειρηματικό χώρο.

Στην εκδήλωση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μίλησαν οι δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του δήμου Χαλκηδόνος, Κατερίνα Κοκκίνου, δημοτική σύμβουλος του δήμου Δέλτα, Σοφία Μαυρίδου, πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Χαλάστρας, Μαρία Αλεξούδη -Παπαδημητρίου, επικεφαλής του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ωραιοκάστρου, Μαρία Αραμπατζίδου, ιδιοκτήτρια κτηνοτροφικής μονάδας Εύη Δούμπαλα και η επιχειρηματίας,Χριστίνα Γκούντα, πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Λαγκαδά.

Χαιρετισμό απηύθυναν η αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας, καθώς και οι δήμαρχοι Δέλτα, Ιωάννης Ιωαννίδης και Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider