Ολοκληρώθηκε η 2η Σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ

Newsroom
Μοιράσου το
Ολοκληρώθηκε η 2η Σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ
Οι εργασίες της 2ης Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, πραγματοποιήθηκαν υβριδικά με μαζική συμμετοχή των μελών.

Με θέματα ημερήσιας διάταξης που αφορούσαν τον απολογισμό δράσεων από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, τον προγραμματισμό έως τον Δεκέμβριο του 2022, την έναρξη λειτουργίας πανεπιστημίων και την καμπάνια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, τις επισκέψεις της ΟΝΝΕΔ στην περιφέρεια, τις νέες δράσεις εθελοντισμού και κοινωνικού χαρακτήρα και την πολιτική επικαιρότητα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 2ης Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, η οποία πραγματοποιήθηκε υβριδικά με μαζική συμμετοχή των μελών.

Τον λόγο έλαβε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Mιχάλης Νίκας ο οποίος, αφού κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Συνόδου, δήλωσε: «Είμαστε η μοναδική πολιτική νεολαία που αγγίζει ζητήματα, τα οποία οι άλλοι δεν μπορούν καν να αντιληφθούν, καθώς και η μοναδική πολιτική νεολαία που οι προτάσεις της καταφέρνουν και γίνονται νόμοι του κράτους. Αυτό γίνεται διότι, πρώτον είμαστε ρεαλιστές και δεύτερον μιλάμε με συγκεκριμένες προτάσεις».

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου στη δική του τοποθέτηση ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τον ενεργό ρόλο που έχει επιλέξει να δώσει στην ΟΝΝΕΔ και γενικότερα στη νέα γενιά. «Στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής μας Επιτροπής τον Ιούνιο, είχα δεσμευτεί πρωτίστως για τα εξής: Να γυρίσουμε κάθε γωνιά της χώρας, να συνομιλήσουμε με κάθε επαγγελματικό κλάδο, να θίξουμε εκτενώς τα εκάστοτε ζητήματα που απασχολούν τη γενιά μας και -το σημαντικότερο- να δώσουμε αρμοδιότητες και λόγο σε όλους. Κλείνοντας τον απολογισμό του πρώτου τετραμήνου, πιστεύω ότι χτίσαμε σε αυτούς τους άξονες και πετύχαμε τους στόχους μας σε μεγάλο βαθμό. Όμως θέλω να επιστήσω την προσοχή όλων σας, διότι οι πραγματικές προκλήσεις ξεκινούν τώρα. Βαδίζουμε σε μία χρονιά εκλογών. Το 2023 θα φέρει αντιμέτωπους στην κάλπη το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με τις δυνάμεις του λαϊκισμού, της ανευθυνότητας και της αλόγιστης "παροχολογίας". Απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που προϊόντος του χρόνου δείχνουν να διαφέρουν μόνο στο χρώμα και στα πρόσωπα και που στο βωμό της ψηφοθηρίας και της μικροπολιτικής, επανέρχονται σε τακτικές άλλων εποχών, αναπαράγοντας fake news και χυδαιότητες. Τελευταίο και χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, το απαράδεκτο και χυδαίο περιστατικό στο φεστιβάλ νεολαίαςτου ΣΥΡΙΖΑ.

»Οφείλουμε, λοιπόν, να είμαστε ανά πάσα στιγμή ικανοί και πρόθυμοι να πείσουμε τους συνομηλίκους μας να εμπιστευτούν εκ νέου το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ως τη μόνη υπεύθυνη δύναμη του τόπου, που θα οδηγήσει τη χώρα στο δρόμο της σταθερότητας και της ανάπτυξης. Να συνεχίσουμε και να αποδεικνύουμε ότι η Οργάνωση μας έχει κερδίσει επάξια τον χαρακτηρισμό της "ραχοκοκκαλίας" του κόμματος της ΝΔ».

Τον λόγο έλαβε στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παναγιώτης Λεμπέσης, ο οποίος τόνισε: «Ο πρόεδρός μας και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έθεσε στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας τους νέους. Το επιδοτούμενο στεγαστικό δάνειο ήρθε και ολοκλήρωσε μια δέσμη μέτρων για την επίλυση του δημογραφικού και του στεγαστικού προβλήματος. Στεκόμαστε δίπλα στις νέες και τους νέους ανθρώπους, χτίζουμε μαζί την Ελλάδα μας. Προχωράμε απέναντι στο λαϊκισμό και τις ιδεοληψίες, με επενδύσεις, εμβληματικά έργα και ενδυνάμωση των διεθνών σχέσεων της πατρίδας μας».

Ακολούθησε εισήγηση από τον αντιπρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Γιάννη Φυτόπουλο ο οποίος, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Είναι μια ευκαιρία μέσα από αυτή τη Κεντρική Επιτροπή να κατανοήσουμε το διακύβευμα των επόμενων μηνών. Προετοιμαζόμαστε για τις εσωτερικές μας διαδικασίες στη ΔΑΠ - ΝΔΦΚ αλλά και στις νομαρχιακές και τοπικές επιτροπές, με έμφαση στην ανανέωση και την ετοιμότητα της οργάνωσης για τις πολιτικές εξελίξεις που έρχονται. Αυτό που διακυβεύεται μέχρι τις εθνικές εκλογές δεν είναι μια ακόμη εκλογική νίκη. Δεν είναι ο μοναδικός μας στόχος η πολιτική επικράτηση. Στόχος μας είναι η επιβεβαίωση ότι οι ιδέες μας είναι εκείνες που θα οδηγήσουν την πατρίδα μας με ασφάλεια στην επανάκαμψη μετά από τόσες κρίσεις».

Ο αναπληρωτής γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Σταύρος Σταυρόπουλος παίρνοντας το λόγο ανέφερε: «Στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός παρουσίασε ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένο, κοστολογημένο, ρεαλιστικό με στοχευμένα μέτρα για την ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Επίκεντρο της ομιλίας δεν θα μπορούσε να μην είναι η νεολαία της χώρας, για την οποία η κυβέρνηση από την αρχή της θητείας της έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον και μέριμνα».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου και του Πολιτικού Συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ έκαναν ανά τομέα ευθύνης ένα σύντομο απολογισμό, ενώ μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και πρόεδροι των νομαρχιακών οργανώσεων τοποθετήθηκαν για τα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:36

Ρωσία: Στενός συνεργάτης του Πούτιν σε ρόλο συμβούλου στον γιγάντιο τεχνολογικό όμιλο Yandex

10:32

Κίνα: «Βουτιά» 40% για τις βιομηχανικές παραγγελίες - Ανθίζει το εμπόριο από ΕΕ σε ΗΠΑ

10:32

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Στο 1,2 ευρώ/κιλό η τιμή πώλησης του φυσικού αερίου στα πρατήρια της

10:23

Ξεκινάει αύριο η υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα «Νέα Βιομηχανικά Πάρκα»

10:19

ΣΕΛΠΕ: Το εορταστικό ωράριο - Ποιες Κυριακές θα είναι ανοικτά τα μαγαζιά

10:18

Όταν Μαρξ και... ΔΝΤ συμφωνούν για πληθωρισμό και μισθούς

10:13

Επ. Ανταγωνισμού: Έναρξη κανονιστικής παρέμβασης στον κλάδο των πετρελαιοειδών

10:11

Η Ιαπωνία επέβαλε πλαφόν στο ρωσικό αργό πετρέλαιο - Νέο πακέτο κυρώσεων

10:01

ΕΚΤ: «Ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στον στόχο» - Αιχμές για τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις

10:00

Πλειστηριασμοί ακινήτων στην Ελλάδα

09:49

Frigoglass: Νέα χρηματοδότηση και συμφωνία επί μίας συνολικής ανακεφαλαιοποίησης

09:45

Η ΡΑΕ αναλαμβάνει την Αντιπροεδρία του MEDGEG

09:41

Ρωσία: Έως 80,4 εκατ. δολάρια στοχεύει να αντλήσει μέσω IPO η Whoosh

09:34

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις όπλων διεθνώς το 2021 - Στα $592 δισ. το τζίρος

09:32

Gazprom: Στέλνει 42,4 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

09:26

National Geographic: Η Κάρπαθος στους 25 πιο συγκλονιστικούς προορισμούς του κόσμου 

09:14

Στον Άρειο Πάγο ο Αλέξης Τσίπρας για τις παρακολουθήσεις

09:09

Ξεκινά σήμερα η κατασκευή του SKA, του μεγαλύτερου τηλεσκοπίου στον κόσμο

09:08

Κίνα: Αποκλιμακώνεται η πανδημία - Μειώθηκαν τα κρούσματα για 7η ημέρα

09:05

Σε ισχύ το εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο και το όριο τιμής

09:02

Οργή κατά Μακρόν σχετικά με τις «εγγυήσεις ασφαλείας» για τη Ρωσία

08:46

91% των αγροτών είναι δυσαρεστημένοι… Τι θα ψηφίσουν;

08:30

Ανεβάζουν ταχύτητα οι online πωλήσεις αλκοολούχων ποτών – Τα νέα δεδομένα και η επόμενη μέρα

08:24

Πετρέλαιο: Σε εγρήγορση αγορά και παραγωγοί λόγω των κυρώσεων

08:18

Ανθεκτικό και ταχέως αναπτυσσόμενο το ελληνικό startup οικοσύστημα

08:14

Η απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας «κλειδί» για τις ασφαλιστικές

08:11

Λιγνίτες: Αίτημα στην Κομισιόν για πρόωρο τέλος της «θεραπείας» στο μονοπώλιο της ΔΕΗ

08:06

Υποδομές: Τα «bankable» έργα, οι τράπεζες και ο επιτοκιακός «πονοκέφαλος»

08:03

MyDATA: Πρεμιέρα για τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις ΦΠΑ - Ανοίγει ο δρόμος για αυτόματες επιστροφές φόρων

07:49

Καλά τα νέα για την Ελλάδα, αλλά τι γίνεται με την Ευρώπη;