Πάπας Φραγκίσκος: Συνυπέγραψε με χιλιάδες νέους ένα "σύμφωνο" για την οικοδόμηση μιας νέας "οικονομίας για την ειρήνη"

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάπας Φραγκίσκος: Συνυπέγραψε με χιλιάδες νέους ένα "σύμφωνο" για την οικοδόμηση μιας νέας "οικονομίας για την ειρήνη"
Το «σύμφωνο» αυτό υπέγραψαν περίπου χίλιοι νέοι από εκατό χώρες οι οποίοι συμμετέχουν στην τριήμερη σύνοδο με τίτλο «Η οικονομία του Φραγκίσκου».

Ο πάπας Φραγκίσκος υπέγραψε σήμερα στην Ασίζη της Ιταλίας ένα «σύμφωνο» μαζί με νέους από όλον τον κόσμο που δεσμεύτηκαν να οικοδομήσουν «μια οικονομία ειρήνης και όχι πολέμου».

Το «σύμφωνο» αυτό υπέγραψαν περίπου χίλιοι νέοι από εκατό χώρες οι οποίοι συμμετέχουν στην τριήμερη σύνοδο με τίτλο «Η οικονομία του Φραγκίσκου». Δεσμεύονται μεταξύ άλλων να στηρίξουν μια οικονομία «που θα υπηρετεί τα πρόσωπα, τις οικογένειες και τη ζωή, θα σέβεται κάθε γυναίκα, άνδρα, παιδί, ηλικιωμένο και κυρίως τους πιο ευάλωτους». Αυτοί οι νέοι –οικονομολόγοι, φοιτητές, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι– θέλουν επίσης «μια οικονομία που θα καταπολεμά τη φτώχεια σε όλες τις μορφές της (…) που θα δημιουργεί πλούτο για όλους», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Βατικανού.

«Η γενιά μας σας κληροδότησε πολλά πλούτη, όπως δεν διαφυλάξαμε τον πλανήτη και δεν διαφυλάξαμε την ειρήνη. Καλείστε να γίνετε οι τεχνίτες και οι οικοδόμοι του κοινού σπιτιού μας, το οποίο ερειπώνεται», είπε ο πάπας στους νέους πριν από την υπογραφή του συμφώνου.

«Μια νέα οικονομία, εμπνευσμένη από τον Φραγκίσκο της Ασίζης, μπορεί και πρέπει να σέβεται τη Γη και την ειρήνη», πρόσθεσε. «Η κατάσταση είναι τέτοια που δεν μπορούμε να περιμένουν την επόμενη διεθνή σύνοδο, η οποία ίσως να μην βοηθήσει: η γη φλέγεται σήμερα και σήμερα πρέπει να αλλάξουμε, σε όλα τα επίπεδα», κατέληξε ο πάπας προτού να επιστρέψει στο Βατικανό με ελικόπτερο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider