Ιταλία: Προβλήματα από νεροποντές και κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στην Άνω Αδίγη

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ιταλία: Προβλήματα από νεροποντές και κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στην Άνω Αδίγη
Εκατό κάτοικοι και τουρίστες μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς περιοχές.

Εκατό κάτοικοι και τουρίστες που βρίσκονταν στις κοιλάδες Φάσα και Φλέρες, μεταφέρθηκαν σε ασφαλέστερες περιοχές, μετά από νεροποντή και κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στην ιταλική Άνω Αδίγη, στα σύνορα της Ιταλίας με την Αυστρία.

Τουλάχιστον έξι σπίτια υπέστησαν ζημιές, αλλά έως τώρα δεν προκύπτει ότι υπάρχουν τραυματίες. Παραπόταμοι υπερχείλισαν, ενώ στην τοποθεσία Φοντανάτσο η λάσπη έχει καλύψει όλο τον κεντρικό δρόμο.

Στην κοιλάδα Πουστερία, το χωριό Σοραφούρτσια αποκλείσθηκε λόγω των βροχοπτώσεων και στην ευρύτερη περιοχή έχει κινητοποιηθεί η Ιταλική Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία. Αποφασίσθηκε το κλείσιμο σειράς περιφερειακών δρόμων, ενώ οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή διότι, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, ενδέχεται να σημειωθούν ακραία καιρικά φαινόμενα και το απόγευμα του Σαββάτου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Κτηματολόγιο: Τι αλλάζει τους επόμενους μήνες για τους πολίτες

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Υψηλή παραβατικότητα και διοικητικές κυρώσεις σε 4 νέους κλάδους από Νοέμβριο

Σε τροχιά ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού μπαίνει η Αθήνα - Game changer το Tae Kwon Do

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider