Ιταλία: Προβλήματα από νεροποντές και κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στην Άνω Αδίγη

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ιταλία: Προβλήματα από νεροποντές και κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στην Άνω Αδίγη
Εκατό κάτοικοι και τουρίστες μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς περιοχές.

Εκατό κάτοικοι και τουρίστες που βρίσκονταν στις κοιλάδες Φάσα και Φλέρες, μεταφέρθηκαν σε ασφαλέστερες περιοχές, μετά από νεροποντή και κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στην ιταλική Άνω Αδίγη, στα σύνορα της Ιταλίας με την Αυστρία.

Τουλάχιστον έξι σπίτια υπέστησαν ζημιές, αλλά έως τώρα δεν προκύπτει ότι υπάρχουν τραυματίες. Παραπόταμοι υπερχείλισαν, ενώ στην τοποθεσία Φοντανάτσο η λάσπη έχει καλύψει όλο τον κεντρικό δρόμο.

Στην κοιλάδα Πουστερία, το χωριό Σοραφούρτσια αποκλείσθηκε λόγω των βροχοπτώσεων και στην ευρύτερη περιοχή έχει κινητοποιηθεί η Ιταλική Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία. Αποφασίσθηκε το κλείσιμο σειράς περιφερειακών δρόμων, ενώ οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή διότι, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, ενδέχεται να σημειωθούν ακραία καιρικά φαινόμενα και το απόγευμα του Σαββάτου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Προς ήπια αύξηση ο κατώτατος μισθός από 1ης Απριλίου - Τι αλλάζει σε Δώρο Πάσχα και επίδομα ανεργίας

Όταν ο πόλεμος συναντά τη λειψυδρία: Το νέο ρίσκο για Ευρώπη και Ελλάδα

ΕΝΦΙΑ 2026: Nέα εκκαθαριστικά και πρώτη δόση έως 31 Μαρτίου για φόρους 2 δισ. ευρώ

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider