Ερντογάν: Θα χτίσουμε τη μεγάλη Τουρκία - Το έθνος μας θα γράψει νέα έπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ερντογάν: Θα χτίσουμε τη μεγάλη Τουρκία - Το έθνος μας θα γράψει νέα έπη
Σε νέες προκλήσεις επιδόθηκε την Παρασκευή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην Κωνσταντινούπολη για να τιμήσει τα θύματα του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

Σε νέες προκλήσεις επιδόθηκε την Παρασκευή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην Κωνσταντινούπολη για να τιμήσει τα θύματα του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

«Θα πραγματοποιήσουμε το χτίσιμο της μεγάλης Τουρκίας», διαβεβαίωσε τους οπαδούς του ο Ερντογάν, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453, τονίζοντας πως «θα πραγματοποιήσουμε το όραμά μας μέχρι το 2053».

Αναφερόμενος στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε απειλές προς πάσα κατεύθυνση. «Μην δοκιμάζετε τη χώρα μας με τέτοιες απειλές», ανέφερε ο Ερντογάν, προσθέτοντας πως «όπως αποδείξαμε εκείνο το βράδυ σε φίλους και εχθρούς, το έθνος μας θα ξαναγράψει αντίστοιχα έπη στο μέλλον».

«Με την έναρξη του πραξικοπήματος, κινητοποιήσαμε όλη τη νομική και διοικητική δύναμη της χώρας μας για να ξεριζώσουμε τους προδότες και τη δομή που τους παρήγαγε. Συνεχίζουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι η χώρα μας δεν θα εκτεθεί ξανά σε μια τέτοια απειλή», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Ερντογάν.

«Ως κράτος και ως έθνος, δεν υποχωρήσαμε στους εισβολείς με την ένδοξη αντίσταση που επιδείξαμε, χωρίς να παραιτηθούμε ή να διστάσουμε, και κατακτήσαμε μια ακόμη ευλογημένη νίκη», κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρκία: Έντονες αντιδράσεις για το «μπλόκο» στην πώληση των F-16 από τη Βουλή των ΗΠΑ

Γκεοργκίεβα: Εντός του 2023 η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού λόγω της δράσης των Κεντρικών Τραπεζών

Moody’s: Σε καθεστώς χρεοκοπίας η Λευκορωσία - Αποπλήρωσε ομόλογα 22,9 εκατ. δολαρίων σε εθνικό νόμισμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider