Καπραβέλος: Σπάνια περίπτωση ο θάνατος βρέφους με οξεία ηπατίτιδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καπραβέλος: Σπάνια περίπτωση ο θάνατος βρέφους με οξεία ηπατίτιδα
Ο κ. Καπραβέλος εξήγησε ότι παρότι η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα δεν έχει ακόμη βρει το ακριβές αίτιο και τον υπεύθυνο ιό για τη νόσο.

Να μην ανησυχούν για την οξεία ηπατίτιδα, συμβουλεύει τους γονείς ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, που μίλησε στο ΣΚΑΪ, για τον θάνατο βρέφους 13 μηνών στην Ελλάδα.

Ο κ. Καπραβέλος εξήγησε ότι παρότι η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα δεν έχει ακόμη βρει το ακριβές αίτιο και τον υπεύθυνο ιό για τη νόσο, τα συμπτώματα που δημιουργεί είναι ήπια στη συντριπτική τους πλειοψηφία και τα σοβαρά περιστατικά είναι πάρα πολύ λίγα και σπάνια.

Ανησυχητικός ο διπλασιασμός των θανάτων από κορονοϊό

Ο έμπειρος γιατρός, εξέφρασε την ανησυχία του για τον διπλασιασμό των θανάτων από κορονοϊό στη χώρα μας, που από μονοψήφιος πλέον είναι διψήφιος, γύρω στους 20 ημερησίως. Στα νοσοκομεία, πρόσθεσε, η εικόνα είναι ανησυχητική καθώς παρότι οι εισαγωγές σε απλές κλίνες δεν πιέζουν τα νοσοκομεία, είναι πάρα πολλές για την εποχή.

Πρότεινε να ληφθούν ορισμένα μέτρα πρόληψης και κάλεσε τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν «τα κύρια όπλα μας», δηλαδή τις μάσκες και τα εμβόλια.

«Από τη στιγμή που δεν υπάρχει συμμόρφωση σε μόρφωση αν δεν υπάρχει μια υποχρεωτικότητα, πρέπει να σπάσουμε την αλυσίδα της διασποράς να δείξει η κοινωνία και η πολιτεία ότι πραγματικά έχουμε πρόβλημα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Oξεία ηπατίτιδα: Ο πρώτος θάνατος παιδιού καταγράφηκε σήμερα στην Ελλάδα