Ιταλία: Με προσωρινό κλείσιμο του αγωγού Nord Stream θα αυξηθούν οι τιμές

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ιταλία: Με προσωρινό κλείσιμο του αγωγού Nord Stream θα αυξηθούν οι τιμές
Σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Οικολογικής Μετάβασης, η χώρα έχει καλύψει το 60% της δυνατότητας αποθήκευσης αερίου και θέλει να φτάσει στο 90%.

«Ο αγωγός Nord Stream, όπως ανακοίνωσε η Ρωσία, θα μείνει κλειστός για δυο εβδομάδες, για συντήρηση. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει ακόμη λιγότερο φυσικό αέριο και οι τιμές θα αυξηθούν», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικολογικής Μετάβασης, Ρομπέρτο Τσινγκολάνι στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia.

«Η αγορά του αερίου είναι κερδοσκοπική και θα γίνει μια νέα προσπάθεια, όσο γίνεται μεγαλύτερης αποθήκευσης», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός.

Ο Ρομπέρτο Τσινγκολάνι, τέλος, τόνισε ότι «η Ιταλία έχει καλύψει το 60% της δυνατότητας αποθήκευσης αερίου και θέλει να φτάσει στο 90%. Ένα ποσοστό που, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ρώμης, αποτελεί έναν ρεαλιστικό στόχο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Κυβέρνηση για χρεώσεις ATM: Κανένα περιθώριο - Θα παρέμβουμε και νομοθετικά εάν χρειαστεί

Στα χέρια του ΟΠΑΠ η Stoiximan - Εξαγόρασε το υπόλοιπο 15,51% έναντι 191,6 εκατ. ευρώ

Η Skroutz στα «ραντάρ» της Επ. Ανταγωνισμού για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider