Ιταλία-κορονοϊός: Αυξάνονται ο δείκτης μεταδοτικότητας και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία-κορονοϊός: Αυξάνονται ο δείκτης μεταδοτικότητας και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία
Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν στην Ιταλία 763 κρούσματα Covid-19 ανά 100.000 κατοίκους, ενώ την προηγούμενη ήταν 504, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Ρώμης και του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας.

Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν στην Ιταλία 763 κρούσματα Covid-19 ανά 100.000 κατοίκους, ενώ την προηγούμενη ήταν 504, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Ρώμης και του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας. Παράλληλα, ο δείκτης μετάδοσης Rt διαμορφώθηκε στο 1,30 στην χώρα, ενώ τις προηγούμενες επτά ημέρες ήταν 1,07.

Στους νοσοκομειακούς θαλάμους της Ιταλίας, το 10,3% των ασθενών έχει κορονοϊό, ενώ στις μονάδες εντατικής θεραπείας είναι το 2,6%. Την προηγούμενη εβδομάδα, τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 7,9% και 2,2%.

Συνολικά, σε δεκατρείς περιφέρειες της χώρας ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού είναι «μέτριος» και σε 8 θεωρείται υψηλός. Για πρώτη φορά, τους τελευταίους μήνες, δεν υπάρχει ούτε μια περιοχή της Ιταλίας, στην οποία ο κίνδυνος μετάδοσης της Covid-19 να θεωρείται χαμηλός.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη-κορονοϊός: Με γοργό ρυθμό αυξάνεται το ιικό φορτίο στα λύματα

Επιμένει ο Ερντογάν: Καμία συνάντηση με Μητσοτάκη αν δεν συνέλθει - Θα επαναφέρει τη θανατική ποινή

gazzetta
gazzetta reader insider insider