Τουρκία: Θα επιβάλει ποσοστώσεις διαμονής στους αλλοδαπούς από την 1η Ιουλίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Θα επιβάλει ποσοστώσεις διαμονής στους αλλοδαπούς από την 1η Ιουλίου
Το προσφυγικό πιέζει την κυβέρνηση Ερνοτγάν και πρέπει να λυθεί πριν τις εκλογές του επόμενου έτους.

Η Τουρκία, που φιλοξενεί τον μεγαλύτερο πληθυσμό προσφύγων στον κόσμο, θα αρχίσει να επιβάλλει ποσοστώσεις στον αριθμό των αδειών παραμονής για αλλοδαπούς από τον επόμενο μήνα, καθώς το αντιμεταναστευτικό αίσθημα σωρεύει πιέσεις στον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν από τις εκλογές του επόμενου έτους.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Τουρκία θα περιορίσει τις άδειες παραμονής για αλλοδαπούς στο 20% του πληθυσμού σε ορισμένες περιοχές σε όλη τη χώρα από την 1η Ιουλίου, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού στον Τύπο, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας Hurriyet. Το μέτρο θα αποκλείσει ουσιαστικά 1.200 περιοχές από τους περισσότερους ξένους κατοίκους τους, ανέφερε ο Σοϊλού.

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι προσπαθούν να συγκρατήσουν τη δημόσια δυσαρέσκεια, καθώς η οικονομική παρακμή πυροδοτεί την οργή για την παρουσία περίπου 3,7 εκατομμυρίων Σύριων προσφύγων που ανταγωνίζονται τους Τούρκους πολίτες για θέσεις εργασίας, καθώς ο πληθωρισμός διαβρώνει το βιοτικό επίπεδο. Το αυξανόμενο αντιπροσφυγικό αίσθημα έχει δώσει ώθηση στους πολιτικούς της αντιπολίτευσης που θέλουν να ανατρέψουν τον Ερντογάν και έχει γίνει μείζον πολιτικό ζήτημα ενόψει των εκλογών.

Νωρίτερα τον Μάιο, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ένα σχέδιο επιστροφής 1 εκατομμυρίου Σύριων σε μια λωρίδα συριακού εδάφους που ελέγχεται από την Τουρκία, αν και είπε ότι το πρόγραμμα επαναπατρισμού θα είναι εθελοντικό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider