Σαλβίνι: «Τα νησιά της Ελλάδας ανήκουν στην Ελλάδα και δεν χρειάζεται καμία διευκρίνιση»

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σαλβίνι: «Τα νησιά της Ελλάδας ανήκουν στην Ελλάδα και δεν χρειάζεται καμία διευκρίνιση»
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Ο γραμματέας της Λέγκα υπογράμμισε ότι είχε συνάντηση τον Τούρκο πρέσβη στη Ρώμη, με στόχο να συζητήσει πρωτοβουλίες που μπορεί να συμβάλουν στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

«Τα νησιά της Ελλάδας ανήκουν στην Ελλάδα και δεν χρειάζεται κανείς, ούτε να το διευκρινίσει. Όταν η Τουρκία κάνει συγκεκριμένες επιλογές, υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα, πρέπει να τονίζουμε με σαφήνεια ότι δρα μόνο εξ ονόματός της και ότι η επιστροφή στην Οθωμανική αυτοκρατορία δεν είναι, θα έλεγα, στην ημερήσια διάταξη της ατζέντας μας», δήλωσε ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα.

Παράλληλα, ο γραμματέας της Λέγκα υπογράμμισε ότι είχε συνάντηση τον Τούρκο πρέσβη στην Ρώμη, παρά το ότι ο ίδιος διατηρεί αποστάσεις και ασκεί κριτική στην Άγκυρα, με στόχο να συζητήσει πρωτοβουλίες που μπορεί να συμβάλουν στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

«Θα ήθελα οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις να μπορούσαν να γίνουν στο Βατικανό, έστω και αν ξέρω ότι υπάρχουν προβλήματα με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας. Αλλιώς μπορούν να πραγματοποιηθούν στην Κωνσταντινούπολη ή και σε ένα νησί του Αιγαίου. Το θέμα, είναι να φτάσουμε σε ουσιαστικό αποτέλεσμα», είπε ο Σαλβίνι, σε συνέντευξη τύπου στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών της Ρώμης.

Υπογράμμισε, τέλος, ότι «είναι σαφές ότι η Ρωσία και ο Πούτιν ευθύνονται για το ξέσπασμα του πολέμου και την όλη αυτή επίθεση, αλλά για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε ειρηνευτική συμφωνία, όπως λένε έμπειροι διπλωμάτες, όλες οι πλευρές θα πρέπει να θεωρήσουν ότι ικανοποιήθηκαν κάποια αιτήματά τους».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Στον «αέρα» η νέα πλατφόρμα PosoKanei - Πώς θα γίνεται η σύγκριση τιμών

Νέα ευκαιρία σε 1,5 εκατ. οφειλέτες - Ποιοι μπαίνουν στις 72 δόσεις

AWS: Ανοίγει τον Ιούλιο το Local Zone - Εξετάζει νέες επενδύσεις στη χώρα

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider