Ισπανία: Άδεια περιόδου και δωρεάν προϊόντα προσωπικής υγιεινής στις γυναίκες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισπανία: Άδεια περιόδου και δωρεάν προϊόντα προσωπικής υγιεινής στις γυναίκες
Τριήμερες άδειες μετ’ αποδοχών, μία φορά τον μήνα, θα δικαιούνται οι εργαζόμενες στην Ισπανία, σύμφωνα με νέο νομοσχέδιο, ενώ θα παρέχονται σερβιέτες και ταμπόν δωρεάν στα σχολεία. 

Τριήμερες άδειες μετ’ αποδοχών, μία φορά τον μήνα, θα δικαιούνται οι εργαζόμενες στην Ισπανία, σύμφωνα με νέο νομοσχέδιο, ενώ θα παρέχονται σερβιέτες και ταμπόν δωρεάν στα σχολεία.

Όπως αναφέρει η ισπανική Ένωση Γυναικολόγων και Μαιευτήρων, περίπου το 33% των γυναικών υποφέρει από τεράστιο πόνο, γνωστό ως δυσμηνόρροια, ενώ αν υπολογίσουμε και τον πόνο που βιώνουμε κατά τη διάρκεια του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, το ποσοστό αυξάνεται σημαντικά.

«Αν κάποιος είναι ασθενής με τα ίδια συμπτώματα, παίρνει προσωρινή άδεια, οπότε αυτό θα έπρεπε να ισχύει και για τις γυναίκες, κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσης – επιτρέποντας έτσι σε κάποια που πονά πολύ να μείνει σπίτι», δήλωσε η Υπουργός Ισότητας, Angela Rodriguez.

Επιπλέον, το σχέδιο προβλέπει και την πρόσβαση 16χρονων και 17χρονων σε υπηρεσίες άμβλωσης, χωρίς να απαιτείται άδεια από γονείς ή κηδεμόνες. Το συγκεκριμένο ζήτημα καταδικάζεται από την πλειονότητα των Καθολικών, με πολλούς να πραγματοποιούν διαδηλώσεις έξω από κέντρα άμβλωσης, όμως η Βουλή πρόσφατα ανακοίνωσε ότι κάθε πράξη παρενόχλησης ή τραμπουκισμού των γυναικών με στόχο την παραβίαση του δικαιώματος στη διακοπή της κύησης, θα θεωρείται εγκληματική.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider