Ουκρανία: Ανησυχία για το ενδεχόμενο κλοπής “αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων τόνων” σιτηρών από τις ρωσικές δυνάμεις

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ουκρανία: Ανησυχία για το ενδεχόμενο κλοπής “αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων τόνων” σιτηρών από τις ρωσικές δυνάμεις
Το Κίεβο πιστεύει ότι 1,5 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών που είχαν αποθηκευτεί σε κατεχόμενες περιοχές, μπορεί να έχουν κλαπεί.

Οι ρωσικές δυνάμεις προέβησαν στην κλοπή “αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων τόνων” σιτηρών στις περιοχές της Ουκρανίας που έχουν καταλάβει, όπως δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας της Ουκρανίας.

Μιλώντας στην κρατική ουκρανική τηλεόραση, ο Τάρας Βισότσκι εξέφρασε την ανησυχία του, αναφέροντας ότι οι 1,5 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών που είχαν αποθηκευτεί σε κατεχόμενες περιοχές, μπορεί να έχουν κλαπεί από τις ρωσικές δυνάμεις.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας κατηγόρησε τη Ρωσία την Πέμπτη, για την κλοπή σιτηρών στις περιοχές που έχει καταλάβει, μία ενέργεια που κατά την άποψη του Κιέβου, κλιμακώνει την απειλή κατά της παγκόσμιας διατροφικής ασφάλειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τα οκτώ πιο περιζήτητα πτυχία για άμεση πρόσληψη

«Γεμάτα» τα κρατικά ταμεία παρά τις πρόωρες αποπληρωμές - Πάνω από 39,5 δισ. ευρώ

Διπλάσιες οι συντάξεις του Δημοσίου από του ΕΦΚΑ - 6 στους 10 κάτω από τα όρια αξιοπρεπούς διαβίωσης

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider