Τουρκία: Ανέβαλε την παραλαβή δεύτερης συστοιχίας S-400 -Απέδωσαν οι πιέσεις των ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Ανέβαλε την παραλαβή δεύτερης συστοιχίας S-400 -Απέδωσαν οι πιέσεις των ΗΠΑ
Αποτέλεσμα φαίνεται πως είχαν οι αμερικανικές πιέσεις προς την Άγκυρα για τους S-400, καθώς όπως ομολόγησε ο πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ, αναβλήθηκε η προμήθεια της δεύτερης συστοιχίας του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος.

Αποτέλεσμα φαίνεται πως είχαν οι αμερικανικές πιέσεις προς την Άγκυρα για τους S-400, καθώς όπως ομολόγησε ο πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ, αναβλήθηκε η προμήθεια της δεύτερης συστοιχίας του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος, μεταδίδει το skai.gr.

Ειδικότερα ανέφερε ότι η Τουρκία παρέλαβε την πρώτη συστοιχία και υπήρχε σχέδιο για δεύτερη, αλλά η παραλαβή δεν προχώρησε γιατί οι σχετικές διαβουλεύσεις με τη Ρωσία επεκτάθηκαν χρονικά.

«Η Τουρκία έκατσε στο τραπέζι για ένα σχέδιο με δυο συστοιχίες ( S-400). Δηλαδή δεν είπαμε θα πάρουμε ένα. Ήταν ξεκάθαρα όλα. Οι παράμετροι, τα χαρακτηριστικά. Εμείς παραλάβαμε την πρώτη παρτίδα. Θα μπορούσαμε να παραλάβουμε άμεσα και τη δεύτερη παρτίδα. Όμως όπως ξέρετε υπήρχε πρόβλεψη για μεταφορά τεχνολογίας και συμπαραγωγής. Οι διαβουλεύσεις επειδή συνεχίζονται η συνέχεια της δεύτερης συστοιχία επεκτάθηκε σε βάθος χρόνου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης, η Τουρκία υποχωρεί ή αναγκάζεται να υποχωρήσει λόγω των πιέσεων, σε όποιο σχέδιο σοβαρό αμυντικό σχέδιο είχε.

Τα δύο βασικά σχέδια για την Πολεμική της Αεροπορία, ήταν η αγορά 100 μαχητικών αεροσκαφών F-35 από τις ΗΠΑ και αντιαεροπορική άμυνα μέσω του ρωσικού συστήματος των S-400. Η Ουάσιγκτον έθεσε εκτός του προγράμματος των F-35 την Τουρκία ενώ η Άγκυρα δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα.

Από την άλλη η Ελλάδα, εκσυγχρόνισε τα 85 μαχητικά F-16 της, αγόρασε 24 Rafale στήνει πυραυλική άμυνα με τις γαλλικές φρεγάτες belharra, αλλάζοντας τις ισορροπίες στο Αιγαίο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider