Ο Μπάιντεν δηλώνει πως δεν επιδιώκει αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Μπάιντεν δηλώνει πως δεν επιδιώκει αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία
Η προηγούμενη δήλωσή του Μπάιντεν προκάλεσε οργή στη Μόσχα και προβληματισμό σε συμμάχους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες Κυριακή ότι δεν καλούσε να υπάρξει αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία, όταν είπε προχθές Σάββατο ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν γίνεται να παραμείνει στην εξουσία».

«Όχι» απάντησε μονολεκτικά ο κ. Μπάιντεν εξερχόμενος από λειτουργία σε εκκλησία της Ουάσινγκτον ερωτηθείς από δημοσιογράφο εάν αξίωνε αλλαγή του καθεστώτος στη Ρωσική Ομοσπονδία με τη δήλωσή του αυτή, που προκάλεσε οργή στη Μόσχα και προβληματισμό σε συμμάχους.

Στον ίδιο τόνο η δήλωση Μπλίνκεν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν κάποια στρατηγική για αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν μετά τη δήλωση του πρόεδρου Τζο Μπάιντεν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν "δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία".

"Νομίζω πως ο πρόεδρος, ο Λευκός Οίκος, εξήγησε χθες βράδυ, πολύ απλά, πως δεν μπορεί να επιτραπεί στον πρόεδρο Πούτιν να διεξάγει πόλεμο ή να εμπλακεί σε επίθεση εναντίον της Ουκρανίας ή οποιουδήποτε άλλου", είπε ο Μπλίνκεν στη διάρκεια μιας επίσκεψης στην Ιερουσαλήμ.

"Όπως ξέρετε, και όπως μας έχετε ακούσει να λέμε κατ΄επανάληψη, δεν έχουμε μια στρατηγική αλλαγής καθεστώτος στη Ρωσία - ή οπουδήποτε αλλού ως προς αυτό".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Οι Αμερικανοί δεν εμπιστεύονται τον Μπάιντεν για τους χειρισμούς στον πόλεμο της Ουκρανίας

Μακρόν: Θα απέφευγα εκφράσεις όπως του προέδρου Μπάιντεν για τον Πούτιν

Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider