Το ρωσικό κράτος «υπεύθυνο» για τις τηλεφωνικές κλήσεις εξαπάτησης σε Βρετανούς υπουργούς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το ρωσικό κράτος «υπεύθυνο» για τις τηλεφωνικές κλήσεις εξαπάτησης σε Βρετανούς υπουργούς
Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας και η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ δήλωσαν ότι έγιναν και οι δύο στόχος αυτών των προσπαθειών τηλεφωνικής παραπλάνησης.

Το ρωσικό κράτος βρίσκεται πίσω από τα παραπλανητικά τηλεφωνήματα που έγιναν σε δύο Βρετανούς υπουργούς και για μια απόπειρα τηλεφωνικής κλήσης σε έναν τρίτο, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας και η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ δήλωσαν ότι έγιναν και οι δύο στόχος αυτών των προσπαθειών τηλεφωνικής παραπλάνησης. Ο εκπρόσωπος του Τζόνσον είπε ότι έγινε επίσης μια παρόμοια αλλά ανεπιτυχής προσπάθεια να εξαπατηθεί η υπουργός Πολιτισμού Ναντίν Ντόρις.

«Αυτή είναι η συνήθης πρακτική για τις ρωσικές επιχειρήσεις υπηρεσιών πληροφόρησης και η παραπληροφόρηση είναι μια τακτική που έρχεται απευθείας από το εγχειρίδιο του Κρεμλίνου για να προσπαθήσει να αποσπάσει την προσοχή από τις παράνομες δραστηριότητές τους στην Ουκρανία και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράττονται εκεί», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Βρετανία ανακαλεί την άδεια του ρωσικού καναλιού RT

gazzetta
gazzetta reader insider insider