Συρία: Δεκαπέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην έρημο της Παλμύρας

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Συρία: Δεκαπέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην έρημο της Παλμύρας
Από τις αρχές του έτους έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 61 φιλοκυβερνητικοί στρατιώτες σε επιθέσεις του ΙΚ στη συριακή έρημο.

Δεκαπέντε στρατιώτες του συριακού στρατού σκοτώθηκαν σήμερα, σε επίθεση που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος σε ένα στρατιωτικό λεωφορείο, στην έρημο της κεντρικής Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν στο στρατιωτικό λεωφορείο στην έρημο της Παλμύρας, σκοτώνοντας 15 στρατιώτες και τραυματίζοντας άλλους 18», ανέφερε το Παρατηρητήριο. Ο απολογισμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί καθώς πολλοί από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Το ΙΚ δεν έχει προς το παρόν αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε εξάλλου ότι τρεις Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν το Σάββατο στα ανατολικά της Παλμύρας, όταν το αυτοκίνητο που τους μετέφερε δέχτηκε πυρά.

Από τις αρχές του έτους έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 61 φιλοκυβερνητικοί στρατιώτες σε επιθέσεις του ΙΚ στη συριακή έρημο. Το «χαλιφάτο» που είχαν ιδρύσει οι τζιχαντιστές σε συριακά και ιρακινά εδάφη ηττήθηκε τον Μάρτιο του 2019 όμως ορισμένοι πυρήνες του παραμένουν και συνεχίζουν να εξαπολύουν επιθέσεις στις δυνάμεις του καθεστώτος και των Κούρδων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαΐου - Έως την Μ.Τετάρτη το δώρο Πάσχα

Τριπλό σοκ σε τιμές, επιχειρήσεις και αγορές από τον πόλεμο στο Ιράν – Άπιαστοι οι στόχοι για το 2026

ΕΡΓΑΝΗ: Ποδαρικό με 217.959 αποχωρήσεις τον Ιανουάριο - Επτάμηνο σερί αρνητικών ισοζυγίων προσλήψεων - απολύσεων

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider