Γαλλία: Οργή από την απόρριψη τουλάχιστον 100.000 νεκρών ψαριών στη θάλασσα από ολλανδική μηχανότρατα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Οργή από την απόρριψη τουλάχιστον 100.000 νεκρών ψαριών στη θάλασσα από ολλανδική μηχανότρατα
Διεξαγωγή «εξαντλητικής» έρευνα ζητά και ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το Περιβάλλον και την αλιεία.

Η Γαλλίδα υπουργός Ναυτιλίας Ανίκ Ζιραντίν ζήτησε να ερευνηθεί περιστατικό που αφορά την απόρριψη τουλάχιστον 100.000 νεκρών ψαριών από ολλανδική μηχανότρατα, στα ανοιχτά των γαλλικών ακτών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ακτιβιστική περιβαλλοντική ομάδα Sea Shepherd έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που απεικονίζουν τα νεκρά ψάρια να καλύπτουν θαλάσσια έκταση τριών τετραγωνικών χιλιομέτρων.

H κηλίδα που δημιουργήθηκε από τα νεκρά ψάρια που ανήκουν στην οικογένεια του μπακαλιάρου (είδους που υπόκειται σε αλιευτικές ποσοστώσεις), φέρεται να δημιουργήθηκε από κάποιο σχίσμα των διχτυών της τράτας. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του σκάφους το συμβάν χαρακτηρίζεται ως «αλιευτικό περιστατικό».

Όμως οι περιβαλλοντολόγοι της Sea Shepherd ανέφεραν πώς φαίνεται ότι τα ψάρια είχαν πεταχτεί στη θάλασσα σε μια προσπάθεια από τους χειριστές του σκάφους να απορρίψουν ένα είδος αλιευμάτων που δεν ήθελαν να επεξεργαστούν- μια πρακτική που απαγορεύεται σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ.

Ο Virginijus Sinkevicius, Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιβάλλον και την αλιεία, ευθυγραμμίστηκε με τη Γαλλία ζητώντας να διεξαχθεί μια «εξαντλητική» έρευνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider