Σαρηγιάννης: Με 32.000 κρούσματα η κορύφωση του 5ου κύματος 

Newsroom
Μοιράσου το
Σαρηγιάννης: Με 32.000 κρούσματα η κορύφωση του 5ου κύματος 
«Είμαστε σε επανάκαμψη της πανδημίας» ανέφερε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής.

Για νέα αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα λόγω του πέμπτου κύματος της πανδημίας στη χώρα μας μίλησε ο ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι υπάρχει καθαρή αύξηση της διασποράς στην κοινότητα και ότι από χθες είμαστε σε επανάκαμψη της πανδημίας, σε μια δεύτερη κορυφή αυτή του πέμπτου κύματος.

Αυτή η αύξηση οφείλεται στη σημαντική πτώση του εμβολιασμού, υπογράμμισε ο κ. Σαρηγιάννης και πρόσθεσε ότι αυτό σημαίνει πως πολλοί περισσότεροι από εμάς είμαστε διαθέσιμοι να κολλήσουμε γιατί δεν έχουμε κάνει την τρίτη δόση και μερικοί θα κολλήσουν πιο βαριά.

Ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ακόμα ότι θα δούμε τα κρούσματα να ανεβαίνουν και σύμφωνα με τις προβλέψεις η κορύφωση θα φτάσει τα 31.000 με 32.000 κρούσματα σε έναν μέσο όρο.

Βατόπουλος: Η έννοια της συλλογικής ανοσίας δεν μπορεί να ισχύσει

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, είπε ότι όπως έχει φανεί τα εμβόλια δεν προστατεύουν από την μόλυνση απλά αυτοί που θα κολλήσουν δεν νοσούν βαριά. Επίσης, είπε ότι ο εμβολιασμένος μπορεί να μεταδώσει τον ιό αλλά μεταδίδει για μικρότερο διάστημα και έχει χαμηλότερο ιικό φορτίο. «Συνεπώς η έννοια της συλλογικής ανοσίας δεν μπορεί να ισχύσει», ανέφερε και πρόσθεσε ότι η επιδημία θα τελειώσει όταν όλοι ή οι περισσότεροι από εμάς έχουν ανοσία.

Υπογράμμισε ακόμα ότι ο εμβολιασμένος δεν πρέπει να πετάξει την μάσκα και πρέπει να τηρεί όλα τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας. Ο εμβολιασμός μόνο δεν αρκεί, σημείωσε και τόνισε ότι το δίλημμα είναι αν η πανδημία θα τελειώσει όταν νοσήσουμε όλοι ή θα τελειώσει όταν ένα μεγάλο μέρος από εμάς έχουν αντισώματα λόγω εμβολιασμού, όπως μετέδωσε το ant1news.gr.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βασιλακόπουλος για ανεμβολίαστους: Χρειάζονται αυστηρότερα πρόστιμα