Καπραβέλος: Τον Ιανουάριο είχαμε 7.500 θανάτους – Το 90% ήταν ανεμβολίαστοι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καπραβέλος: Τον Ιανουάριο είχαμε 7.500 θανάτους – Το 90% ήταν ανεμβολίαστοι
«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού, είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει την θνητότητα και την νοσηρότητα».

Για την πορεία της πανδημίας μίλησε το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΙ ο διευθυντής Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος,, ενώ αναφέρθηκε και στην έλλειψη προσωπικού των νοσοκομείων.

«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού, είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει την θνητότητα και την νοσηρότητα, ωστόσο η μεγάλη είκονα δείχνει ότι ο Ιανουάριος έκλεισε με 7.500 θανάτους το 4ο κύμα. Η πρώτη και αιτία είναι οι ανεμβολίαστοι. Το ΕΣΥ δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε αυτές τις μεγάλες ανάγκες. Όταν αυτές υπερβαίνουν τα όρια μας έχουν επίπτωση στην νοσηρότητα και την θνητότητα», δήλωσε αρχικά.

Υπερμεταδοτικότητα της όμικρον & υποχρεωτικότητα

«Σε όλον τον κόσμο, η όμικρον είναι ένα στέλεχος υπερμεταδοτικό, δεν οδηγεί και δεν πιέζει το σύστημα υγείας και τις ΜΕΘ. Έχουμε μείωση των εισαγωγών μας και τα εξιτήρια είναι περισσότερα από τα εισιτήρια. Ωστόσο είναι πολύ υψηλά τα νούμερα των κρουσμάτων καθώς η πανδημία αναζωπυρώθηκε από την όμικρον», συμπλήρωσε.

«Το μεγαλύτερο μάθημα που πήραμε ήταν ότι δεν επεκτείναμε την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών. Διαφωνώ με την πολιτεία που δεν το έχει εφαρμόσει. Δεν είμαστε λιγότερο δημοκράτες όταν πιστεύουμε ότι το εμβόλιο μπορεί να περάσει ως υποχρεωτική ενέργεια. Έτσι προστατεύεται η ζωή», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Για την άρση των μέτρων

«Έχουμε σταθεί μακριά από αυτές τις πολιτικές αποφάσεις. Δεν είμαστε σύμφωνοι. Χθες η θετικότητα ήταν στο 17%, δεν έχει τελειώσει η πανδημία . Δεν μπορούμε να θρηνούμε 7.500 νεκρούς σε ένα τρίμηνο. Πρέπει να επεκτείνουμε την υποχρεωτικότητα εάν θέλουμε να έχουμε ένα ηπιότερο 5ο κύμα και να μη χαλαρώσουμε καθόλου», ανέφερε ο κ. Καπραβέλος.

«Οι 800 εργαζόμενοι που δεν έχουν κάνει την 3η δόση δεν θα απολυθούν. Για τους νέους προσληφθέντες, ωστόσο, δεν είναι απλά υποχρέωση του υγειονομικού να εμβολιαστεί αλλά είναι ασυμβίβαστο με την ιδιότητα του υγειονομικού», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Καπραβέλος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider