Ισπανία: Πέθανε ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο λίγες μέρες πριν κλείσει τα 113 χρόνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισπανία: Πέθανε ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο λίγες μέρες πριν κλείσει τα 113 χρόνια
Ο Ντε λα Φουέντε Γκαρθία εκμυστηρεύτηκε κάποτε στα ρεκόρ Γκίνες το μυστικό του για μακροζωία: «Μην πληγώνεις κανέναν». «Έζησε μια ήσυχη ζωή» με τη σύζυγό του  και τις επτά κόρες, τα 14 εγγόνια και τα 22 δισέγγονά του.

Ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο, ο Σατουρνίνο ντε Ντε λα Φουέντε Γκαρθία από το Λεόν της Ισπανίας, πέθανε σε ηλικία 112 ετών και 341 ημερών.

Ο Γκαρθία κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τον μακροβιότερο άνθρωπο τον Σεπτέμβριο του 2021, και η επιτροπή του διαγωνισμού ανακοίνωσε τον θάνατό του την Τρίτη.

Ο Ντε λα Φουέντε Γκαρθία εκμυστηρεύτηκε κάποτε στα ρεκόρ Γκίνες το μυστικό του για μακροζωία: «Μην πληγώνεις κανέναν».

Σύμφωνα με τα Γκίνες, γεννήθηκε στο Πουέντε Κάστρο του Λεόν, στις 11 Φεβρουαρίου 1909.

Ήταν γνωστός και ως «El Pepino» κατά τη διάρκεια της ζωής του.

«Έζησε μια ήσυχη ζωή» με τη σύζυγό του και τις επτά κόρες, τα 14 εγγόνια και τα 22 δισέγγονά του.

Είχε ύψος μόλις 1,50, κάτι που τον βοήθησε να αποφύγει να καταταγεί στον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο του 1936. Αντ' αυτού, άνοιξε μια επιτυχημένη επιχείρηση υποδηματοποιίας κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Οι δεξιότητες του στη χειροτεχνία του επέτρεψαν να κατασκευάσει μπότες για τον στρατό, κερδίζοντας τη φήμη του τεχνίτη στην πόλη του.

Ένα άλλο πάθος του Γκαρσία ήταν το ποδόσφαιρο. Ήταν υποστηρικτής της ομάδας Cultural Leonesa και μάλιστα συνίδρυσε την τοπική ομάδα ποδοσφαίρου του Πουέντε Κάστρο. Για τα 110α γενέθλιά του, η τελευταία του απέτισε φόρο τιμής.

Το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες δημοσίευσε ένα TikTok για τον εορτασμό του Γκαρσία πέρυσι. Του χάρισαν μια τούρτα γενεθλίων και το πιστοποιητικό που επιδεικνύει την τιμή που του έκαναν.

Ο Γκαρσία θα κηδευτεί σε τοπικό νεκροταφείο στο Λεόν την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider