Βόρεια Κορέα: Δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου, για 3 φορά μέσα στον Ιανουάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βόρεια Κορέα: Δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου, για 3 φορά μέσα στον Ιανουάριο
Η ιαπωνική ακτοφυλακή εκτίμησε πως το οπλικό σύστημα που δοκιμάστηκε πιθανόν είναι «βαλλιστικός πύραυλος».

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση πυραύλου «άγνωστου» τύπου προς τη θάλασσα, ανατολικά της χερσονήσου, ανακοίνωσαν σήμερα το γενικό επιτελείο της Νότιας Κορέας και η ιαπωνική ακτοφυλακή, που εκτίμησε πως το οπλικό σύστημα που δοκιμάστηκε πιθανόν είναι «βαλλιστικός πύραυλος».

Πρόκειται για την τρίτη δοκιμή τέτοιου όπλου από την 5η Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζετι πως η ασιατική χώρα υπερασπίστηκε τις πυραυλικές δοκιμές της επικαλούμενη το δικαίωμά της στη νόμιμη άμυνα και κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι προχωρούν σε εσκεμμένη κλιμάκωση επιβάλλοντας νέες κυρώσεις, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, το KCNA, επικαλούμενο το υπουργείο Εξωτερικών.

Η πρόσφατη ανάπτυξη «όπλου νέου τύπου» εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της Βόρειας Κορέας να εκσυγχρονίσει την εθνική της άμυνα και δεν έχει στόχο κάποια συγκεκριμένη χώρα, ούτε βλάπτει την ασφάλεια των γειτόνων της, υποστήριξε εκπρόσωπος του βορειοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με τη δήλωση που μεταδόθηκε από το KCNA.

Η αμερικανική κυβέρνηση επέβαλε την Τετάρτη τις πρώτες κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας εξαιτίας του προγράμματος εξοπλισμών της Πιονγκγιάνγκ, έπειτα από σειρά βορειοκορεατικών εκτοξεύσεων πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων δύο από την περασμένη εβδομάδα.

Η Βόρεια Κορέα υποστήριξε ότι επρόκειτο για «υπερηχητικούς πυραύλους», που θα ενισχύσουν τις ένοπλες δυνάμεις της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider