Μετά τη Νέα Ζηλανδία, η Σιγκαπούρη εξετάζει απαγόρευση των τσιγάρων στους ενήλικες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μετά τη Νέα Ζηλανδία, η Σιγκαπούρη εξετάζει απαγόρευση των τσιγάρων στους ενήλικες
Η ασιατική χώρα έχει καταφέρει να μειώσει το ποσοστό του πληθυσμού που καπνίζει από 11,8% του 2017 σε 10,1% το 2020.

Ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξε η Νέα Ζηλανδία τον Δεκέμβριο, η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης εξετάσει την απαγόρευση του καπνίσματος στους ενήλικες πολίτες.

Το υπουργείο Υγείας της ασιατικής χώρας, απαντώντας σε ερώτηση στο κοινοβούλιο για το εάν η Σιγκαπούρη θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Ν. Ζηλανδίας, ανέφερε πως «είναι μια δελεαστική πρόταση που αποτρέπει τους νέους από το να αρχίσουν τη συνήθεια του καπνίσματος και χωρίς να θέτει πολλούς περιορισμούς για τους καπνιστές μεγαλύτερης ηλικίας», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο.

Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης σκοπεύει να περιορίσει ακόμα περισσότερο το άτμισμα, αναφέροντας ως τη μεγαλύτερη πρόκληση το ότι οι νέοι παρακάμπτουν τους νόμους παραγγέλνοντας online ηλεκτρονικά τσιγάρα. «Εάν το άτμισμα εδραιωθεί στον νέο πληθυσμό, τότε θα αναιρέσει όλη την πρόοδο που έχουμε κάνει για τον περιορισμό του καπνίσματος» σημείωσε το υπουργείο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Σιγκαπούρη έχει καταφέρει να μειώσει το ποσοστό του πληθυσμού που καπνίζει από 11,8% του 2017 σε 10,1% το 2020. Πολλοί από τους νέους της χώρας συνεχίζουν το τσιγάρο, παρά το ότι το όριο ηλικίας για κάπνισμα τέθηκε στα 19 έτη το 2019 και στα 21 έτη το 2021.

Τέλος, στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας για το 2018 δείχνουν πως το ποσοστό ενηλίκων που καπνίζουν ανέρχεται στο 24,7% για την Κίνα, στο 25,1% για τις ΗΠΑ και στο 14,8% για τη Ν. Ζηλανδία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider