Κακοκαιρία «Διομήδης»: Πλημμύρισαν δρόμοι - Tοίχος συνέθλιψε αυτοκίνητα - Προβλήματα στις μετακινήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κακοκαιρία «Διομήδης»: Πλημμύρισαν δρόμοι - Tοίχος συνέθλιψε αυτοκίνητα - Προβλήματα στις μετακινήσεις
Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός σήμερα, Πέμπτη, από τις δυτικές και βόρειες περιοχές της χώρας με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Τελευταία ενημέρωση 11:16 πμ

Σταδιακή βελτίωση αρχίζει να παρουσιάζει ο καιρός σήμερα, Πέμπτη, με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας καθώς ο «Διομήδης» ηρεμεί.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ βοριάδες θα πνέουν 8 με 9 μποφόρ.

Μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια στη Θεσσαλονίκη, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από -1 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Στο Θερμαϊκό θα πνέουν βοριάδες έντασης 6 μποφόρ.

Από τη νότια Χαλκιδική, την κεντροανατολική Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες, όπως και στα ανατολικά της Πελοποννήσου θα σημειωθούν νεφώσεις, που κατά διαστήματα θα είναι αρκετά πυκνές, οι οποίες θα δώσουν τοπικές χιονοπτώσεις – κυρίως για το πρώτο μισό της ημέρας.

Αργότερα, και σε αυτές τις περιοχές θα βελτιωθεί αισθητά ο καιρός, ενώ στο Αιγαίο ο καιρός θα είναι άστατος με νεφώσεις, ενώ βροχές και χιονοπτώσεις αναμένονται σε Κυκλάδες και Κρήτη.

Πλησίασε τους -10 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα το πρωί στη Βόρεια Ελλάδα

Ισχυρός παγετός εκδηλώθηκε κατά τόπους στα ηπειρωτικά σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, όπου ο υδράργυρος πλησίασε τους -10 βαθμούς Κελσίου.

Οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε Βλάστη Κοζάνης (-9,8), Κλεισούρα Κοζάνης (-9,7), Νευροκόπι (-9,1), Παρανέστι Δράμας (-9,0) και Βαρικό Φλώρινας (-9,0).

Σε ποια σημεία χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία σε τμήμα του οδικού δικτύου της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και της χιονόπτωσης των προηγούμενων ημερών.

Σε ό,τι αφορά την κίνηση, ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί, άρση της προσωρινής απαγόρευσης κυκλοφορίας των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων που εφαρμόστηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Εγνατία Οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, μεταξύ του κόμβου Βαφέικων Ξάνθης, του κόμβου Ιάσμου και του Δυτικού κόμβου Κομοτηνής. Λόγω ύφεσης των καιρικών φαινόμενων, αποφασίστηκε από τις διευθύνσεις Αστυνομίας Ξάνθης και Ροδόπης η άρση των απαγορεύσεων από τις 8 σήμερα το πρωί.

Στην Ημαθία, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στο οδικό δίκτυο προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σέλι και 3-5 Πηγάδια και από το 85ο έως το 98ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Βέροιας-Κοζάνης (μέσω Καστανιάς).

Στο Κιλκίς, χρειάζονται αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Γουμένισσας - Λιβαδίων, στην Πέλλα στο οδικό δίκτυο προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας και στην Πιερία προς το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου.

Στην Χαλκιδική, η κυκλοφορία γίνεται με αλυσίδες από το 70ο έως το 72ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ιερισσού και από το 70ο έως το 85ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη). Ακόμη, χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Βαρβάρας-Ολυμπιάδας και μέσα στο δημοτικό διαμέρισμα Ταξιάρχη.

Στα Γρεβενά η κυκλοφορία διεξάγεται με αλυσίδες στις επαρχιακές οδούς Γρεβενών - Σαμαρίνας - Βασιλίτσας και Γρεβενών - Ζιάκα - Περιβολίου - Αβδέλας.

Στην Καστοριά στις επαρχιακές οδούς Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου) και Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), καθώς και σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο του δήμου Άργους Ορεστικού.

Στην Φλώρινα, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην εθνική οδό Φλώρινας - Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας), από το 6ο χλμ. έως το 29ο χλμ, στο επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο του δήμου Φλώρινας και στην επαρχιακή οδό Αετού - Νυμφαίου.

Συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις και στο Βόλο

Η κακοκαιρία εξακολουθεί να πλήττει το Πήλιο και την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, με ηπιότερα φαινόμενα, αλλά τα προβλήματα να παραμένουν, κυρίως στο οδικό δίκτυο του Πηλίου.

Οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται με αποτέλεσμα το ύψος του χιονιού στα Χάνια να έχει ξεπεράσει τα 70 εκατοστά, ωστόσο ο κύριος οδικός άξονας Βόλου-Χανίων-Ζαγοράς παραμένει ανοιχτός. Από την Πορταριά και πάνω απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων καθώς επικρατεί παγετός, ενώ δεκάδες ειδικά οχήματα αποχιονίζουν το οδόστρωμα σε 24ωρη βάση. Κλειστό παραμένει μόνο το τμήμα Χάνια-Κισσός, που διέρχεται του Χιονοδρομικού Κέντρου στο Πήλιο.

Στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, όπου και σήμερα συνεχίζεται η έντονη χιονόπτωση, τα σχολεία παραμένουν κλειστά, πλην του Λυκείου Αργαλαστής. Επίσης, τα πλοία παραμένουν δεμένα στο λιμάνι του Βόλου και δεν εκτελούνται τα δρομολόγια προς τις Σποράδες.

Πλημμύρισαν οι δρόμοι στον κάμπο του Οροπεδίου Λασιθίου

Με απόφαση του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, έκλεισε το αγροτικό οδικό δίκτυο μέσα στον κάμπο του Οροπεδίου λόγω πλημμυρικών φαινομένων. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης, η ένταση και η διάρκεια των βροχοπτώσεων, πλημμύρισε τους δρόμους μέσα στον κάμπο και η απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας, έγινε για λόγους ασφαλείας. Αυτή την ώρα σύμφωνα με τον κ. Στεφανάκη η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους δυο βαθμούς Κελσίου και το κύριο χαρακτηριστικό είναι η έντονη ομίχλη.

«Αν η θερμοκρασία πέσει λίγο ακόμη, είναι σίγουρο ότι θα έρθει χιονόπτωση. Όλες οι υπηρεσίες, το προσωπικό και ο εξοπλισμός του δήμου είναι σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε συνθήκη προκύψει μέσα στη μέρα», είπε ο κ. Στεφανάκης.

Τεράστιος τοίχος συνέθλιψε αυτοκίνητα

Ισοπεδώθηκαν δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε χώρο συνεργείου που βρίσκεται επί της Ρόδου-Λίνδου, όταν σήμερα το πρωί κατέρρευσε ένα τεράστιο τμήμα τοίχου, εξαιτίας προφανώς των ραγδαίων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών, ενδεχομένως και κακοτεχνίας.

Στο σημείο εκείνη την ώρα, ευτυχώς δεν υπήρχαν οι εργαζόμενοι ή οι ιδιοκτήτες του συνεργείου και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Ο τοίχος όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και στο βίντεο, δεν καταπλάκωσε απλώς τα αυτοκίνητα, αλλά τα συνέθλιψε, κάνοντάς τα ένα με το έδαφος!

Απογορευτικό απόπλου λόγω ισχυρών ανέμων

Δεμένα εξακολουθούν να παραμένουν αρκετά πλοία στα λιμάνια της Αττικής, λόγω των ισχυρών ανέμων που καταγράφονται από χθες Τετάρτη, από την κακοκαιρία «Διομήδης».

Συγκεκριμένα, το απαγορευτικό απόπλου παραμένει σε ισχύ από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου, που σύμφωνα με την ΕΜΥ φθάνουν τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΚΑΙ, MEGA, ANT1 και Rodiaki

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Ποια είναι η κατάσταση του οδικού δικτύου στη Θεσσαλία

Απογορευτικό απόπλου λόγω ισχυρών ανέμων - Δεμένα τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider