Ρεκόρ κρουσμάτων του κορονοϊού στην Τουρκία - Πάνω από 77.000 μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρεκόρ κρουσμάτων του κορονοϊού στην Τουρκία - Πάνω από 77.000 μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο
Ο υπουργός Υγείας της χώρας δήλωσε πως η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον στην Τουρκία θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο της πανδημίας.

Τον υψηλότερο αριθμό ημερησίων κρουσμάτων κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας κατέγραψε η Τουρκία για το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, βεβαιώθηκαν 77.772 νέες μολύνσεις, ενώ τον Δεκέμβριο του 2021 ο αριθμός των ημερησίων κρουσμάτων ανερχόταν σε 20.000.

Οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Τουρκιά για το τελευταίο 24ωρο έφτασαν τους 145.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας, Φαχρεντίν Κότσα, δήλωσε πως η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον στην Τουρκία θα μπορούσε να μειώσει τον αριθμό των νοσηλειών με κορονοϊό στα νοσοκομεία της χώρας.

Οι νοσηλείες αυξήθηκαν κατά 10% τον τελευταίο μήνα, αλλά ο Τούρκος υπουργός δήλωσε πως «τις τελευταίες μέρες ο αριθμός των νοσηλειών υποχωρεί σε σχέση με τα κρούσματα. Φαίνεται πως η μετάλλαξη Όμικρον θα μειώσει τον κίνδυνο της πανδημίας» συμπλήρωσε ο Κότσα.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε επίσης ότι όσοι ήρθαν σε επαφή με κάποιον που νοσεί με Covid-19 δεν θα λάβουν εντολή να κάνουν PCR τεστ και θα πρέπει από εδώ και στο εξής να μπαίνουν σε απομόνωση.

Συμπλήρωσε ότι μόνο όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα της νόσου θα υποβάλλονται σε εξέταση PCR από εδώ και στο εξής, προσθέτοντας ότι όσοι διαγιγνώσκονται θετικοί μπορούν να λήξουν την απομόνωση τους μετά από επτά ημέρες χωρίς να κάνουν άλλο τεστ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρκία: Νέο ρεκόρ με 74.000 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider