Σκάνδαλο Επστάιν: Κατέπεσε έφεση του πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλικό σκάνδαλο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκάνδαλο Επστάιν: Κατέπεσε έφεση του πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλικό σκάνδαλο
Η Γκιούφρε ισχυρίζεται ότι, σε ηλικία 17 ετών είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον Βρετανό πρίγκιπα.

Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης απέρριψε έφεση που είχε κάνει ο πρίγκιπας Άντριου της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας σε αγωγή που είχε καταθέσει η Βιρτζίνια Γκιούφρε, για το ότι ο πρίγκιπας είχε σεξουαλική επαφή μαζί της όταν η ίδια ήταν ανήλικη.

Η Γκιούφρε, που αναφέρει πως την ίδια περίοδο κακοποιούνταν σεξουαλικά και από τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Τζέφρι Επστάιν, ισχυρίζεται ότι, σε ηλικία 17 ετών είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον Βρετανό πρίγκιπα.

Η Γκιούφρε, έχει καταγγείλει ότι ο αυτόχειρας Έπσταϊν και η Γκισλέιν Μάξουελ την κακοποίησαν σεξουαλικά και την ανάγκασαν σε ερωτική επαφή με τον δούκα του Γιορκ όταν ήταν 17 ετών. Στις 9 Αυγούστου, προσέφυγε στα δικαστήρια κατά του πρίγκιπα, καταγγέλλοντας επίθεση και σκόπιμη πρόκληση συναισθηματικών βλαβών.

Η νομική ομάδα του πρίγκιπα Άντριου υποστήριξε ότι ο συμβιβασμός της Γκιούφρε, με τον Έπσταϊν το 2009 τον προστατεύει. Ο διακανονισμός, που αποσφραγίστηκε στις 3 Ιανουαρίου, απέφερε στην Γκιούφρε,500.00 δολάρια, ενώ περιλάμβανε ρήτρα υπέρ πιθανών άλλων δυνητικά κατηγορουμένων.

Ο δικαστής στην απορριπτική του απόφαση έκρινε ότι θα ήταν πρόωρο να εξεταστούν οι προσπάθειες του πρίγκιπα να αμφισβητήσει τις καταγγελίες της Γκιούφρε,. «Ο νόμος απαγορεύει στο δικαστήριο να εξετάσει, σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας, τις προσπάθειες του κατηγορουμένου να αμφισβητήσει την αλήθεια των ισχυρισμών της Γκιούφρε,παρόλο που οι προσπάθειες θα είναι επιτρεπτές στη δίκη», αναφέρει, προσθέτοντας ότι το δικαστήριο δεν είναι σε θέση να αποφασίσει επί της συμφωνίας διακανονισμού που υπέγραψαν το 2009 ο Επστάιν και η Γκιούφρε,

Η απόφαση προκαλεί νέο πλήγμα στον Βρετανό γαλαζοαίματο, η φήμη και η θέση του οποίου εντός της βασιλικής οικογένειας έχουν ήδη υποστεί ζημιά, μετά την αποκάλυψη των δεσμών του με τον Έπσταιν και την Μάξγουελ, αλλά και τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider