Το εξωτερικό χρέος της Κίνας ανερχόταν στα 2,7 τρισ. δολάρια ως τα τέλη Σεπτεμβρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το εξωτερικό χρέος της Κίνας ανερχόταν στα 2,7 τρισ. δολάρια ως τα τέλη Σεπτεμβρίου
Προστέθηκαν 16,7 δισ. δολάρια στο χρέος της το τρίτο τρίμηνο του 2021, εν μέρει λόγω αυξημένων αγορών κινεζικών ομολόγων από ξένους επενδυτές.

Η Κίνα πρόσθεσε 16,7 δισεκατομμύρια δολάρια στο εξωτερικό χρέος της το τρίτο τρίμηνο του 2021, εν μέρει λόγω των αυξημένων αγορών κινεζικών ομολόγων σε γουάν από ξένους επενδυτές.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, περίπου το 47% του χρέους της Κίνας ύψους 2,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων- όπως διαμορφωνόταν στα τέλη Σεπτεμβρίου- είναι μεσοπρόθεσμες έως μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις, αυξημένες κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες από τα τέλη Ιουνίου, δήλωσε ο Wang Chunying, αναπληρωτής διευθυντής της Κρατικής Υπηρεσίας Συναλλάγματος.

Η αυξημένη κατοχή κινεζικών ομολόγων από ξένους επενδυτές αντικατοπτρίζει το επίτευγμα της Κίνας στο άνοιγμα των χρηματοπιστωτικών αγορών της, καθώς και την εμπιστοσύνη τους στις οικονομικές προοπτικές της χώρας, ανέφερε ο Wang.

Πάντως η Κρατική Υπηρεσία Συναλλάγματος θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά το μέγεθος και τη δομή του εξωτερικού χρέους της Κίνας, παρέχοντας προστασία από κινδύνους που μπορεί να προκαλέσουν διασυνοριακές ροές κεφαλαίων, είπε ο Wang, επικαλούμενος τις προκλήσεις από την παγκόσμια πανδημία και το αναμενόμενο tapering από ορισμένες ανεπτυγμένες οικονομίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider