Χονγκ Κονγκ: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για την είσοδο σε θεάματα και κλειστούς χώρους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χονγκ Κονγκ: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για την είσοδο σε θεάματα και κλειστούς χώρους
Από τα μέσα Φεβρουαρίου όποιος θέλει να εισέλθει σε κυβερνητικά γραφεία και υπηρεσίες θα πρέπει να έχει αρχείο εμβολιασμού κατά της νόσου.

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού για τους πολίτες που θέλουν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες που δραστηριοποιούνται σε κλειστούς χώρους.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, από την 1η Φεβρουαρίου και την κινεζική Πρωτοχρονιά, θα απαιτείται τουλάχιστον μια δόση εμβολίου για την είσοδο σε κινηματογράφους, γυμναστήρια, εσωτερικούς αθλητικούς χώρους, δημόσιες βιβλιοθήκες, μουσεία και χώρους συναυλιών. Υποχρεωτικός θα είναι ο εμβολιασμός και για τους υπαλλήλους των παραπάνω χώρων, με εξαίρεση τα άτομα που εξαιρούνται λόγω ιατρικών συνθηκών και ασθενειών.

Το ημιαυτόνομο κρατίδιο έχει ήδη καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για την είσοδο σε μπαρ και κλαμπ, ενώ η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ έχει ανακοινώσει πως από τα μέσα Φεβρουαρίου όποιος θέλει να εισέλθει σε κυβερνητικά γραφεία και υπηρεσίες θα πρέπει να έχει αρχείο εμβολιασμού κατά της νόσου.

Σημειώνεται πως τα μέτρα ανακοινώθηκαν καθώς καταγράφηκε η πρώτη τοπική μετάδοση κρούσματος με τη μετάλλαξη Όμικρον στο Χονγκ Κονγκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χονγκ Κονγκ - COVID-19: Εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των παιδιών σχολικής ηλικίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider