Ειδήσεις | Διεθνή
28-12-2021 | 10:18

Ν. Αφρική: Η νόσηση από Όμικρον ενισχύει την ανοσία έναντι της Δέλτα, σύμφωνα με έρευνα

Newsroom
Μοιράσου το
Ν. Αφρική: Η νόσηση από Όμικρον ενισχύει την ανοσία έναντι της Δέλτα, σύμφωνα με έρευνα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ενίσχυση της ανοσιακής απόκρισης έναντι της μετάλλαξης Δέλτα φαίνεται να προκαλεί η νόσηση με την παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα κλινικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε στη Νότια Αφρική.

Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδει το Reuters, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως ασθενείς που είχαν μολυνθεί από την Όμικρον και ιδίως όσοι είχαν εμβολιαστεί, ανέπτυξαν ενισχυμένη ανοσία απέναντι στη μετάλλαξη Δέλτα.

Στην ανάλυση συμμετείχαν 33 εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι άνθρωποι που είχαν μολυνθεί με την παραλλαγή Όμικρον στη Νότια Αφρική, με τους ερευνητές να διαπιστώνουν πως οι ασθενείς ανέπτυξαν 14 φορές περισσότερα αντισώματα απέναντι στην Όμικρον αλλά και περίπου 4 φορές περισσότερα αντισώματα απέναντι στην Δέλτα.

«Η αύξηση της εξουδετέρωσης της μετάλλαξης Δέλτα σε άτομα που έχουν μολυνθεί με την Όμικρον μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη μειωμένη ικανότητα της Δέλτα να επαναμολύνει τα άτομα αυτά», ανέφεραν οι νοτιοαφρικανοί επιστήμονες, ενώ ο Άλεξ Σιγκάλ, καθηγητής στο Africa Health Research Institute στη υπογράμμισε πως αν αποδειχθεί ότι η παραλλαγή Όμικρον είναι λιγότερο παθογόνα, όπως μαρτυρούν τα επιστημονικά δεδομένα από τη Νότια Αφρική, «το γεγονός αυτό θα βοηθούσε στον εκτοπισμό της Δέλτα».

Όπως αναφέρει το Reuters, σύμφωνα με προγενέστερη μελέτη νοτιοαφρικανών επιστημόνων, όσοι νοσούν με την παραλλαγή Όμικρον έχουν μειωμένο κίνδυνο νοσηλείας και σοβαρής νόσου σε σύγκριση με όσους νοσούν με την μετάλλαξη Δέλτα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έρευνα: Μικρότερος κατά 40-45% ο κίνδυνος να χρειαστούν νοσηλεία όσοι προσβλήθηκαν από την Όμικρον

Δημόπουλος: Ταχύτερη η διασπορά της Όμικρον, αλλά με πιο ήπια νόσηση