Στην ΕΤΑΔ παραδόθηκε ο χώρος της πρώην δομής φιλοξενίας Σκαραμαγκά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην ΕΤΑΔ παραδόθηκε ο χώρος της πρώην δομής φιλοξενίας Σκαραμαγκά
Στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ παραδόθηκε σήμερα ο χώρος της δομής φιλοξενίας Σκαραμαγκά, από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ παραδόθηκε σήμερα ο χώρος της δομής φιλοξενίας Σκαραμαγκά, από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η δομή, που ξεκίνησε να λειτουργεί τον Μάιο του 2016, μετά την επείγουσα ανάγκη δημιουργίας ανοικτών δομών φιλοξενίας, εκκενώθηκε από τους διαμένοντες, οι οποίοι, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, ή αποχώρησαν οικειοθελώς ή μετακινήθηκαν σε άλλες δομές ή εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ESTIA. Συνολικά, από τις 9 Απριλίου, οπότε τέθηκε σε εφαρμογή η εκκένωση της δομής, ως τις 5 Σεπτεμβρίου 2021 μετακινήθηκαν 2.631 διαμένοντες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του χώρου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, συμμετείχαν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ΑΕ, Στέφανος Βλαστός, ο εφοπλιστής και επενδυτής στην έκταση της παλιάς δομής, Γιώργος Προκοπίου, ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων 'Ασυλο, Μάνος Λογοθέτης, ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, Νικόλαος Κουλοχέρης, και ο διοικητής της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Τάσος Μαντάγαρης.

«Σήμερα παραδίδουμε τη δομή φιλοξενίας Σκαραμαγκά στην ΕΤΑΔ, θέτοντας τα θεμέλια για την υλοποίηση μιας εμβληματικής επένδυσης και για την τοπική κοινωνία και για την ελληνική οικονομία» επισήμανε σε δήλωσή του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. Επίσης, ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι «με συνέπεια, η κυβέρνηση υλοποιεί τις δεσμεύσεις της. Ανακτήσαμε τον έλεγχο του Μεταναστευτικού. Από 121 δομές που λειτουργούσαν στη χώρα μας παραμένουν 34».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ ΑΕ, Στέφανος Βλαστός, τόνισε ότι «σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για να προχωρήσει σε δεύτερη φάση η πώληση της ευρύτερης έκτασης στον πλειοδότη του διαγωνισμού μας και έναν από τους κορυφαίους επενδυτές της χώρας, Γεώργιο Προκοπίου, ο οποίος θα αναγεννήσει μία σημαντική υποδομή της Ελλάδας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας μέσα από την επένδυση σημαντικών κεφαλαίων».

Ο επενδυτής, Γιώργος Προκοπίου, δήλωσε «εντυπωσιασμένος», καθώς «αυτή η κυβέρνηση κρατά τις υποσχέσεις της και τα χρονοδιαγράμματά της» και «μας δίνει τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε τα όνειρά μας». Επίσης, χαρακτήρισε την επένδυση «στρατηγική».

Ν. Μηταράκης: Η οικονομική κρίση στην Τουρκία δημιουργεί νέα δεδομένα

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και ερωτηθείς για το πόσο ανησυχεί για την κρίση της τουρκικής οικονομίας, ο υπουργός Μετανάστευσης δήλωσε ότι «δημιουργείται ένα νέο δεδομένο, η επίπτωση της τουρκικής κρίσης στον τουρκικό πληθυσμό, κατά πόσο θα υπάρχουν πλέον οικονομικοί μετανάστες από την Τουρκία, οι οποίοι θα προσπαθήσουν μέσω Ελλάδος να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό θα είναι κάτι καινούριο αν συμβεί, δεν μπορεί κανείς να το αποκλείσει». Εξέφρασε την ελπίδα «η Τουρκία να ανακτήσει τον έλεγχο της οικονομίας της» και πρόσθεσε ότι «εμείς διατηρούμε το πολύ υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και στα χερσαία και στα θαλάσσια σύνορά μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider