Ολλανδία: 13 κρούσματα της Όμικρον στους 61 της χθεσινής πτήσης - Η Ν. Αφρική δεν θα λάβει μέτρα περιορισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολλανδία: 13 κρούσματα της Όμικρον στους 61 της χθεσινής πτήσης - Η Ν. Αφρική δεν θα λάβει μέτρα περιορισμού
Οι ολλανδικές αρχές ανακοίνωσαν ότι βρήκαν 13 κρούσματα της νέας παραλλαγής του κοροναϊού omicron σε άτομα που έφτασαν με πτήσεις από τη νότια Αφρική.

Οι ολλανδικές αρχές ανακοίνωσαν ότι βρήκαν 13 κρούσματα της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού Όμικρον σε άτομα που έφτασαν με πτήσεις από τη νότια Αφρική.

Συνολικά, 61 άτομα σε δύο πτήσεις -- από το Κέιπ Τάουν και το Γιοχάνεσμπουργκ -- βρέθηκαν θετικά στον Covid-19. Η ανάλυση των υπολοίπων δειγμάτων συνεχίζεται. Τα κρούσματα στην Ολλανδία σηματοδοτούν την πιο διαδεδομένη επίπτωση του νέου στελέχους που έχει παρατηρηθεί στην Ευρώπη μέχρι στιγμής.

Υπουργός Ν. Αφρικής: Καμία απόφαση για μέτρα περιορισμού

Η Νότια Αφρική δεν έχει λάβει ακόμη καμία απόφαση σχετικά με πιθανούς περιορισμούς για τον περιορισμό της έξαρσης των μολύνσεων από κορονοϊό και την εξάπλωση μιας νέας μετάλλαξης, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Joe Phaala στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Enca.

Η κυβέρνηση, έχοντας επίγνωση των επιπτώσεών τους, θα σκεφτεί προσεκτικά πριν επιβάλει νέους περιορισμούς, είπε ο Phaala στη συνέντευξη. Μεταξύ των επιλογών που εξετάζονται είναι τρόποι για να προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε το ποσοστό εμβολιασμού της χώρας, ανέφερε νωρίτερα το Bloomberg. Μόνο το ένα τρίτο περίπου των ενηλίκων της Νότιας Αφρικής είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού.

Πηγή: Bloomberg

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider