Σε υψηλό 13 μηνών τα νέα κρούσματα κορονοϊού στο Βέλγιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλό 13 μηνών τα νέα κρούσματα κορονοϊού στο Βέλγιο
Η ευρωπαϊκή χώρα κατέγραψε για το τελευταίο 24ωρο το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό ημερησίων μολύνσεων από το ξεκίνημα της εβδομάδας.

Σε 21.502 διαμορφώθηκαν τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στο Βέλγιο για το τελευταίο 24ωρ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της ευρωπαϊκής χώρας.

Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο αριθμό ημερησίων μολύνσεων από την αρχή της πανδημίας και αρνητικό ρεκόρ για το 2021, καθώς από τον Οκτώβριο του 2020 είχαν να καταγραφούν τόσα πολλά κρούσματα ανά την επικράτεια της χώρας.

Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσε προ ημερών η βελγική κυβέρνηση, από την Δευτέρα, οι υπάλληλοι θα πρέπει να εργάζονται με τηλεργασία τουλάχιστον τέσσερις ημέρες την εβδομάδα και τρεις ημέρες μετά τις 13 Δεκεμβρίου. Αυτό ισχύει τόσον στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική για όλους, από την ηλικία των 10 ετών και πάνω, σε όλους τους δημόσιους χώρους: τα μέσα μεταφοράς, τα μπαρ, τα εστιατόρια, τα θέατρα, τους κινηματογράφους και τις εκδηλώσεις, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βέλγιο: Επιστρέφουν τηλεργασία και μάσκες για να αναχαιτιστεί το νέο κύμα της πανδημίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider