Ελλάδα
17-11-2021 | 11:22

ΓΣΕΒΕΕ: Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία το νόημα του αγώνα του Πολυτεχνείου γίνεται πιο επίκαιρο παρά ποτέ

Newsroom
Μοιράσου το
ΓΣΕΒΕΕ: Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία το νόημα του αγώνα του Πολυτεχνείου γίνεται πιο επίκαιρο παρά ποτέ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

«Η επέτειος της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο είναι ημέρα τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για την Δημοκρατία. Για μία ακόμη χρονιά την τιμούμε κάτω από τις πρωτόγνωρες συνθήκες και τους περιορισμούς  που δημιούργησε η πανδημία».

Αυτό αναφέρει σε μήνυμά της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) με αφορμή τη σημερινή επέτειο της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο και προσθέτει: «Όμως αυτό δεν εμποδίζει τα μηνύματα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, τα οποία είναι πανανθρώπινα, να κινούνται στο μυαλό και στην καρδιά όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών.

Αποτελούν τη «βαριά» παρακαταθήκη όσων θυσιάστηκαν για την ελευθερία αλλά και των χιλιάδων αγωνιστών της περιόδου εκείνης.

Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία με τις σοβαρές επιπτώσεις που γέννησε  η υγειονομική κρίση στην οικονομική και κοινωνική ζωή, το νόημα του αγώνα αυτού, γίνεται πιο επίκαιρο παρά ποτέ , καθώς μεταφέρει στο σήμερα την ανάγκη για κοινωνική υπευθυνότητα και κοινούς αγώνες ώστε η ζωή όλων μας να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Εξακολουθούμε να τιμάμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, τη μνήμη τους και την προσφορά τους στην Δημοκρατία, στην ελευθερία, στην κοινωνική πρόοδο και στην ανεξαρτησία και οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα τους για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τις επόμενες γενιές».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου - Διεκόπη η κυκλοφορία στην Πατησίων

MUST READ

Μητσοτάκης για Πολυτεχνείo: Εμπνεόμαστε και τολμούμε - Συλλογιζόμαστε και προχωρούμε!