Διεθνή
12-11-2021 | 16:51

ΝΑΤΟ: Η Λευκορωσία εργαλειοποιεί την τεχνητή και παράτυπη μετανάστευση

Newsroom
Μοιράσου το
ΝΑΤΟ: Η Λευκορωσία εργαλειοποιεί την τεχνητή και παράτυπη μετανάστευση
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τη «σθεναρή καταδίκη του στη συνεχιζόμενη εργαλειοποίηση της παράτυπης μετανάστευσης που δημιουργείται τεχνητά από τη Λευκορωσία, ως μέρος υβριδικών ενεργειών που στοχεύουν κατά της Πολωνίας, της Λιθουανίας και της Λετονίας για πολιτικούς σκοπούς», εκφράζει με σημερινή ανακοίνωσή του το ΝΑΤΟ.

«Αυτές οι σκληρές ενέργειες θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές ευάλωτων ατόμων», τονίζει η ανακοίνωση.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ στέκονται αλληλέγγυοι με την Πολωνία, τη Λιθουανία, τη Λετονία και άλλα συμμαχικά έθνη «που επηρεάζονται και υποστηρίζουν μέτρα, με γνώμονα τις θεμελιώδεις αξίες και το εφαρμοστέο διεθνές δίκαιο, που λαμβάνονται από τους Συμμάχους ατομικά και συλλογικά, ως απάντηση σε μια κατάσταση που απαιτεί στενό συντονισμό με βασικούς διεθνείς εταίρους».

Το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο τονίζει, επίσης, ότι θα παραμείνει σε επαγρύπνηση έναντι του κινδύνου περαιτέρω κλιμάκωσης και πρόκλησης από τη Λευκορωσία στα σύνορά της με την Πολωνία, τη Λιθουανία και τη Λετονία και θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις συνέπειες για την ασφάλεια της Συμμαχίας. «Οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ καλούν τη Λευκορωσία να σταματήσει αυτές τις ενέργειες, να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες και να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.