Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας: «Απογοήτευση» η εγκύκλιος για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας: «Απογοήτευση» η εγκύκλιος για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών
Δεν δίνει το δικαίωμα στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς που είναι πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο να υποβάλλουν αίτηση μετάθεσης.

Την απογοήτευση της εκφράζει η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (ΕΟΘΑ), για την εγκύκλιο που αναρτήθηκε στις 11.11.2021 σχετικά με τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς δεν δίνει το δικαίωμα στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς που είναι πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο να υποβάλλουν αίτηση μετάθεσης στον τόπο κατοικίας τους.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωση της η ΕΟΘΑ αναφέρει:

«Με την ανακοίνωση μας αυτή διαμαρτυρόμαστε, καθώς η συγκεκριμένη εγκύκλιος αναγκάζει τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς Θαλασσαιμικούς πάσχοντες να υπηρετήσουν για 2 χρόνια σε οργανική θέση μακριά από τη κατοικίας τους και κατ’ επέκταση μακριά από τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου, στην οποία παρακολουθούνται από τους θεράποντες γιατρούς και μεταγγίζονται ανά 15 μέρες.

Όπως αντιλαμβάνεστε, το να καλείται να εργαστεί ένας πάσχοντας σε ένα μέρος όπου πολλές φορές δεν υπάρχει καν Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας Νοσοκομείου και ταυτόχρονα να αναγκάζεται να διανύσει χιλιομετρική απόσταση για να μεταβεί στη Μ.Μ.Α. που είναι απαραίτητο κομμάτι της θεραπείας του, αποτελεί τεράστια ταλαιπωρία και επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης υγείας του.

Ζητούμε από το Υπουργείο Παιδείας να προβεί στις ΑΜΕΣΕΣ και ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ενέργειες, προκειμένου να δοθεί λύση στο δικαίωμα μετάθεσης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στον τόπο κατοικίας τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider