Ο Τζο Μπάιντεν "καταδικάζει απερίφραστα" την "τρομοκρατική" επίθεση κατά του πρωθυπουργού του Ιράκ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Τζο Μπάιντεν "καταδικάζει απερίφραστα" την "τρομοκρατική" επίθεση κατά του πρωθυπουργού του Ιράκ
Νιώθω ανακούφιση που ο πρωθυπουργός δεν τραυματίστηκε και χαιρετίζω τις ικανότητες του ηγέτη τις οποίες επέδειξες απευθύνοντας έκκληση για ηρεμία, δήλψσε ο Αμερικάνος Πρόεδρος.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν "καταδίκασε απερίφραστα" σήμερα την "τρομοκρατική" επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού του Ιράκ Μουσταφά Αλ-Καντίμι, που αποτέλεσε στόχο παγιδευμένου μη επανδρωμένου αεροσκάφους πριν ξημερώσει στην κατοικία του στη Βαγδάτη. Ο πρωθυπουργός διέφυγε σώος της επίθεσης.

"Νιώθω ανακούφιση που ο πρωθυπουργός δεν τραυματίστηκε και χαιρετίζω τις ικανότητες του ηγέτη τις οποίες επέδειξες απευθύνοντας έκκληση για ηρεμία, αυτοσυγκράτηση και διάλογο, για την προστασία των θεσμών του κράτους και την ενίσχυση της δημοκρατίας που τόσο πολύ αξίζουν οι Ιρακινοί", δήλωσε ο Μπάιντεν σε γραπτή ανακοίνωση, τονίζοντας ότι έδωσε εντολή στην ομάδα του εθνικής ασφαλείας να προσφέρει την κατάλληλη βοήθεια στις ιρακινές αρχές κατά τη διενέργεια της έρευνάς τους. Παράλληλα ζήτησε οι υπεύθυνοι αυτής της επίθεσης να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Πόσα χρήματα παίρνει ο Καραλής για το ασημένιο μετάλλιο στο Τόκιο

Στη NΔ προσχώρησε ο Ανδρέας Λοβέρδος - Συνάντηση με Κυριάκο Μητσοτάκη

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider