Ελλάδα
03-11-2021 | 19:34

Παρέμβαση του Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής Πατούλη, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής

Newsroom
Μοιράσου το
Παρέμβαση του Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής Πατούλη, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής
live updates: Ανανεώθηκε πριν

«Η επιστημονική κοινότητα και η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους, για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση των παθήσεων με τη μεγαλύτερη συχνότητα», αναφέρει σε παρέμβαση του ο Προέδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ.Πατούλης, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, με θέμα «τη διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και την προαγωγή του προσυμπωματικού ελέγχου μετά την πανδημία Covid-19» που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του ΙΣΑ, ο κ. Πατούλης τόνισε την μεγάλη σημασία του προσυμπωματικού ελέγχου και της σωστής παρακολούθησης των χρονίων παθήσεων που αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες, για τη διασφάλιση της υγείας του πληθυσμού.

«Η επιστημονική κοινότητα και η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να συμβάλλουν στην οικοδόμηση ενός ισχυρού δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη για αυτό οφείλουμε να διασφαλίσουμε στους πολίτες εργαλεία πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης των παθήσεων που τους απειλούν. Στη διατήρηση της υγείας του πολίτη, η τοπική αυτοδιοίκηση σε συνεργασία, με την επιστημονική κοινότητα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο. Έχουμε την εμπειρία του αξιόλογου έργου που έχουν επιτελέσει σε αυτή την κατεύθυνση, τα ΚΕΠ Υγείας που πρέπει να αναπτυχθούν περαιτέρω », τόνισε ο κ. Πατούλης, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στις σημαντικές πρωτοβουλίες του ΙΣΑ, της Περιφέρειας Αττικής και του Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, για την πρόληψη των παθήσεων με τη μεγαλύτερη συχνότητα στον πληθυσμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.