Ο Έλον Μασκ έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - Ξεπέρασε τον Μπέζος και του έστειλε ένα... μήνυμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Έλον Μασκ έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - Ξεπέρασε τον Μπέζος και του έστειλε ένα... μήνυμα
«Στέλνω ένα τεράστιο άγαλμα με το νούμερο 2 στον 'Jeffrey B.', μαζί με ένα ασημένιο μετάλλιο».

Τη Δευτέρα 27/9 ο Ελον Μασκ έγινε ο τρίτος άνθρωπος στον κόσμο που η περιουσία του ξεπέρασε το ορόσημο των 200 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes, ξεπερνώντας τον -«αντίπαλο» του στην κατάκτηση του διαστήματος και μέχρι πρότινος πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο - Τζεφ Μπέζος.

Σε επικοινωνία με το Forbes, ο Έλον Μασκ δεν δίστασε να στείλει το δικό του μήνυμα προς τον Μπέζος, γράφοντας σε email, «Στέλνω ένα τεράστιο άγαλμα με το νούμερο 2 στον 'Jeffrey B.', μαζί με ένα ασημένιο μετάλλιο».

Το σχόλιο του Μασκ δεν προκαλεί εντύπωση, καθώς στο παρελθόν έχει στείλει αντίστοιχα χιουμοριστικά μηνύματα προς τον Τζεφ Μπέζος μέσω Twitter. Μάλιστα, τον έχει «κατηγορήσει» πως τον... αντιγράφει, χαρακτηρίζοντας τον «copycat», αναφορικά με τα σχέδια του στους τομείς της διαστημικής παρουσίας και των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η κόντρα των τελευταίων μηνών

Τον Μάρτιο του 2020, ο Έλον Μασκ «άξιζε» 24,6 δισ. δολάρια, σχεδόν 90 δισ. λιγότερα από τον Μπέζος, εκείνη την περίοδο.

Τον Αύγουστο του 2020, ο Τζεφ Μπέζος έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία με περιουσία άνω των 200 δισ. δολαρίων, χάρη στο άλμα που σημείωσε η μετοχή της Amazon.

Τον Ιανουάριο του 2021, ο Έλον Μασκ έγινε για σύντομο χρονικό διάστημα πλουσιότερος από τον Μπέζος, χάρη στο «ράλι» της μετοχής της Tesla, η οποία σημείωσε άνοδο κατά 720%.

Οι δυο άντρες έχουν «ανταλλάξει» τον τίτλο του «πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο» αρκετές φορές μέσα στο 2021, όμως από το πρωί της Τρίτης 29/9 ο Έλον Μασκ βρίσκεται επίσημα στην πρώτη θέση της κατάταξης του Forbes, με περιουσία στα 200,7 δισ. δολάρια.

Ο Μπέζος βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 192,5 δισ. δολάρια. Και ο Μπερνάρ Αρνό της LVMH στην τρίτη θέση με 174 δισ. δολάρια.

Κεντρική φωτογραφία @AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έλον Μασκ: Η κρίση των ημιαγωγών θα τελειώσει το 2022

Έλον Μασκ: Προτιμάω να μείνω μακριά από την πολιτική

gazzetta
gazzetta reader insider insider