Παυλάκης: Πολύ αισιόδοξο το σενάριο για λήξη της πανδημίας στα τέλη του 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παυλάκης: Πολύ αισιόδοξο το σενάριο για λήξη της πανδημίας στα τέλη του 2022
Το γεγονός πως η εκτίμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι η πανδημία θα παραταθεί ως τα τέλη του 2022 συνιστά το «πολύ καλό σενάριο» επισήμανε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, καθώς εκτιμά πως υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος να διανυθεί ώστε η ανθρωπότητα να γυρίσει σελίδα.

Το γεγονός πως η εκτίμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι η πανδημία θα παραταθεί ως τα τέλη του 2022 συνιστά το «πολύ καλό σενάριο» επισήμανε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, καθώς εκτιμά πως υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος να διανυθεί ώστε η ανθρωπότητα να γυρίσει σελίδα.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Παυλάκης ανέφερε πως «η εκτίμηση του ΠΟΥ, είναι πολύ κάλο σενάριο, καθώς υπάρχουν και χειρότερα».

«Ο ιός θα παραμείνει ενδημικός. Έχουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που δεν μπορούν να εξαφανιστούν από τη μια στιγμή στην άλλη», τόνισε ο καθηγητής.

Παράλληλα, ο καθηγητής επισήμανε ότι τα εμβόλια κατά του κορονοϊού δεν επαρκούν, τονίζοντας ότι χρειάζονται και περιοριστικά μέτρα. «Χωρίς μέτρα είναι αδύνατο να σταματήσει ο ιός» προειδοποίησε.

«Τα εμβόλια από μόνα τους δε θα φέρουν την αλλαγή, θα δουλέψουν μακροχρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλάκης, επισημαίνοντας παράλληλα πως «είναι προφανές ότι εμβόλια και μέτρα πρέπει να δουλέψουν μαζί. Αν τα εμβόλια έκαναν μόνα τους τη δουλειά, θα είχαμε σε άλλη μορφή στις επιδημίες του παρελθόντος. Σίγα – σίγα έπεσαν τα κρούσματα και πηρέ παρά πολλά χρονιά με τα εμβόλια να σταματήσουν οι πανδημίες».

Σύμφωνα με τον κ. Παυλάκη, δυστυχώς το διακύβευμα σε αυτή τη φάση είναι να μην πάθει η Ελλάδα αυτό που έπαθε τον περασμένο χειμώνα. «Θα είναι κρίμα. Όταν αρχίζουμε τη σεζόν με 3.000 ή 4.000 κρούσματα ενώ πέρυσι δεν είχαμε ούτε το 1/4 πώς θα πάνε καλά τα πράγματα Νοέμβριο και Δεκέμβριο;», κατέληξε ο καθηγητής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: 3.651 τα νέα κρούσματα – Στους 387 οι διασωληνωμένοι, σε υψηλό 5μηνου οι νέοι θάνατοι

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η πανδημία «απέχει πολύ από το να τελειώσει»

gazzetta
gazzetta reader insider insider