Διεθνή
15-10-2021 | 14:07

Κυριακίδου: Οι σκέψεις και οι ελπίδες των νέων θα μας βοηθήσουν στον τομέα της ψυχικής υγείας 

Newsroom
Μοιράσου το
Κυριακίδου: Οι σκέψεις και οι ελπίδες των νέων θα μας βοηθήσουν στον τομέα της ψυχικής υγείας 
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου, η Βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου και εκπρόσωπος της UNICEF συμμετείχαν σε εκδήλωση για την ψυχική υγεία των νέων και πώς επηρεάστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Ενημέρωσης της UNICEF για την Κατάσταση των Παιδιών του Κόσμου 2021 με τίτλο «Ψυχική υγεία: σπάζοντας τη σιωπή».

«Η πανδημία του COVID-19 έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή και τις σχέσεις μας», ανέφερε η Επίτροπος Υγείας, τονίζοντας ότι οι τελευταίοι 18 μήνες ήταν ιδιαίτερα δύσκολοι για τους νέους.

«Έχετε ζήσει μια πρωτόγνωρη διαταραχή στη ζωή σας, με το να μην μπορείτε να δείτε τους φίλους σας, να συμμετάσχετε σε αθλητικές δραστηριότητες, να βγαίνετε έξω.Όλα αυτά τα πράγματα που εσείς θα έπρεπε να απολαμβάνετε ξέγνοιαστα», προσέθεσε σημειώνοντας παράλληλα τη συμβολή των γονέων και των εκπαιδευτικών σε αυτή την περίοδο της κρίσης.

Η Στέλλα Κυριακίδου επισήμανε ότι η ψυχική υγεία όλων έχει επηρεαστεί υπογραμμίζοντας ότι «η πανδημία δεν έχει όρια ηλικίας».

Αναφορικά με την έκθεση της UNICEF, η Επίτροπος σημείωσε ότι «υιοθετεί μια θετική και ολοκληρωμένη προσέγγιση και τοποθετεί την ψυχική υγεία των παιδιών στο ευρύτερο πλαίσιο της ζωής τους και του περιβάλλοντός τους».

Επιπροσθέτως ανέφερε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναλαμβάνει δράση και εργάζεται πάνω σε αυτό το παζλ, συγκεντρώνοντας τις διαφορετικές πολιτικές που επηρεάζουν το έργο μας σχετικά με την ψυχική υγεία».

«Ως ηγέτες και υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, είμαστε επίσης εδώ για να σας ακούσουμε. Πρωτίστως για να ακούσω θα έλεγα. Γι 'αυτό ανυπομονούμε να ακούσουμε τους νεότερους: τις σκέψεις, τις ιδέες και τις ελπίδες σας για το μέλλον. Για να μας βοηθήσει να περάσουμε από τις ιδέες στη δράση», κατέληξε η Στέλλα Κυριακίδου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.