Ντόναλντ Τραμπ: Η περίεργη ρύθμιση με την Deutsche Bank και οι «κρυφές» απώλειες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντόναλντ Τραμπ: Η περίεργη ρύθμιση με την Deutsche Bank και οι «κρυφές» απώλειες
Σύμφωνα με το CNBC, δεν είναι σαφές αν ο Τραμπ παραβίασε κάποιον ομοσπονδιακό νόμο σχετικά με την απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων και εισοδήματος. 

Απώλειες άνω των 70 εκατ. δολαρίων φέρεται να εμφάνισε το πολυτελές ξενοδοχείο του Ντόναλντ Τραμπ για την περίοδο 2016 - 2020, σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα που ο λογιστής του πρώην προέδρου των ΗΠΑ υπέβαλε προς τον ιδιοκτήτη του ακινήτου που νοικιάζει ο Τραμπ.

Την ώρα που το ξενοδοχείο «έχανε» χρήματα συγκεκριμένα τα έγγραφα αναφέρουν απώλειες 73,9 εκατ. δολαρίων, τα ετήσια οικονομικά δεδομένα του Τραμπ που κατατέθηκαν δημόσια ανέφεραν μόνο τα έσοδα της επιχείρησης, τα οποία συνολικά ανέρχονται σε 156,6 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με νέα έκθεση από την Επιτροπή Παρακολούθησης και Μεταρρύθμισης, η οποία είναι η κύρια ερευνητική επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, το αποτέλεσμα αυτής της ασάφειας μεταξύ των δημόσιων και των απόρρητων δεδομένων λειτούργησε παραπλανητικά για την εικόνα των ψηφοφόρων και του ευρύτερου κοινού για την πραγματική οικονομική κατάσταση του -πρώην - προέδρου.

Παράλληλα, η Επιτροπή υποστηρίζει πως ο Τραμπ απέκρυψε πάνω από 20 εκατ. δολάρια δανείων που σύναψε η εταιρεία ακινήτων για τη «διάσωση» του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με το CNBC, δεν είναι σαφές αν ο Τραμπ παραβίασε κάποιον ομοσπονδιακό νόμο σχετικά με την απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων και εισοδήματος.

Η περίεργη ρύθμιση με την Deutsche Bank

Μία ακόμα αποκάλυψη της ίδιας έκθεσης δείχνει πως ο Ντόναλντ Τραμπ έλαβε μία «κρυφή» και περίεργη ρύθμιση δανείου από την Deutsche Bank στο μεσοδιάστημα της προεδρίας του, η οποία πιθανολογείται πως τον βοήθησε να «σώσει» δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.

Όπως αναφέρεται, ο Τραμπ πήρε δάνειο 170 εκατ. δολαρίων από τη αμερικανική θυγατρική της Deutsche Bank, για τη χρηματοδότηση της ανακαίνισης και λειτουργίας του ξενοδοχείου στην Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με τους όρους του δανείου ο Τραμπ - θα έπρεπε - να ξεκινήσει να πληρώνει το κεφάλαιο το 2018.

Όμως σύμφωνα με τα ευρήματα της Επιτροπής, το 2018 «οι όροι του δανείου άλλαξαν και το Trump Hotel δεν χρειαζόταν να προχωρήσει σε πληρώμες κεφαλαίου του δανείου για επιπλέον έξι χρόνια».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συνεργάτης του Τραμπ και του Τζουλιάνι δηλώνει αθώος για σωρεία κατηγοριών

Για «τρομακτικές» εκρήξεις θυμού του Τράμπ κάνει λόγο πρώην εκπρόσωπος Τύπου

gazzetta
gazzetta reader insider insider