Διεθνή
22-09-2021 | 11:55

Επικό διαζύγιο: Χωρίζουν Τζον και Τζένυ Πόλσον, ξεκινά «μάχη τιτάνων»

Newsroom
Μοιράσου το
Επικό διαζύγιο: Χωρίζουν Τζον και Τζένυ Πόλσον, ξεκινά «μάχη τιτάνων»
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Αυτό θα μπορούσε να είναι το μεγαλύτερο σορτάρισμα όλων των εποχών. 

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζον Πόλσον χωρίζει με την επί 21 έτη σύζυγό του, Τζένυ -και στρώνεται το έδαφος για ένα από τα πιο ακριβά διαζύγια όλων των εποχών καθώς το ζευγάρι δεν έχει προγαμιαίο συμβόλαιο, σύμφωνα με πληροφορίες του Page Six.

Ο 65χρονος γκουρού των επιχειρήσεων -ο οποίος κέρδισε 20 δισ. δολάρια από σορτάρισμα στη στεγαστική αγορά πριν την κρίση του 2008- επικαλέστηκε, ως λόγο διαζυγίου, «αγεφύρωτες διαφορές».

Και οι δύο προσέλαβαν ισχυρούς δικηγόρους της Νέας Υόρκης σε μια κίνηση που μέλη του κόσμου των νομικών αποκαλούν «μάχη τιτάνων».

Θα έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς εάν το διαζύγιο θα έχει κάποια επίδραση στις επενδυτικές θέσεις που έχει ο Πόλσον σε σειρά εταιρειών ανά τον κόσμο και εάν αυτό θα οδηγήσει σε ενδεχόμενες ρευστοποιήσεις θέσεων ή και μεταβιβάσεις. Υπενθυμίζεται ότι ο επενδυτής έχει ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα, με σημαντική συμμετοχή στις ελληνικές τράπεζες.

To Forbes εκτιμά ότι η περιουσία του ιδρυτή hedge fund φτάνει στα 4 δισ. δολάρια. Τα funds του Πόλσον διαχειρίζονταν έως και 36 δισ. δολάρια στο peak τους, αξία που συρρικνώθηκε στα 6 δισ. δολάρια μέχρι το 2018.

Ο Τζον Πόλσον γνώρισε τη σύζυγό του όταν την προσέλαβε ως βοηθό και παντρεύτηκαν το 2000. Οι Πόλσον έχουν ένα ράντσο στο Άσπεν και ένα ακίνητο στο Χάμπτονς που απέκτησαν αντί 41 εκατ. δολαρίων το 2008. Το διαζύγιό του ακολουθεί μετά από αυτό του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς από τη Μελίντα και του Τζεφ Μπέζος, του πλουσιότερου ανθρώπου των ΗΠΑ, από την Μακένζι Σκοτ. Περίπου οι μισοί δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ έχουν χωρίσει, κάτι που οδηγεί το ποσοστό των διαζυγίων στους κύκλους τους κοντά σε αυτό του μέσου Αμερικανού. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.