Ισπανία: Στο στόχαστρο η υπ. Τουρισμού - Κάλεσε τουρίστες να απολαύσουν την ηφαιστειακή έκρηξη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισπανία: Στο στόχαστρο η υπ. Τουρισμού - Κάλεσε τουρίστες να απολαύσουν την ηφαιστειακή έκρηξη
Στο στόχαστρο των ισπανικών μέσων ενημέρωσης βρίσκεται η υπουργός Τουρισμού της χώρας της Ιβηρικής, η οποία σε δηλώσεις της σχετικά με την καταστροφική έκρηξη του ηφαιστείου Cumbre Vieja στο νησί Πάλμα των Καναρίων Νήσων, εμφανίστηκε... αισιόδοξη πως η έκρηξη θα αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών στο τουριστικό θέρετρο του Ατλαντικού.

Στο στόχαστρο των ισπανικών μέσων ενημέρωσης βρίσκεται η υπουργός Τουρισμού της χώρας της Ιβηρικής, η οποία σε δηλώσεις της σχετικά με την καταστροφική έκρηξη του ηφαιστείου Cumbre Vieja στο νησί Πάλμα των Καναρίων Νήσων, εμφανίστηκε... αισιόδοξη πως η έκρηξη θα αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών στο τουριστικό θέρετρο του Ατλαντικού.

Αναλυτικότερα, μιλώντας σε εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης το πρωί της Δευτέρας, η Ρέγιες Μαρότο, στην προσπάθειά της να καθησυχάσει τις ανησυχίες των τουριστών που βρίσκονται ή σκοπεύουν να επισκεφθούν τα Κανάρια Νησιά γύρω από την έκρηξη της Κυριακής, ανέφερε πως «το σημαντικότερο μέλημά μας είναι η διαβεβαιώση των επισκεπτών πως οι Κανάριες Νήσοι εξακολουθούν να αποτελούν ένα ασφαλή προορισμό».

«Παρέχουμε κάθε δυνατή πληροφορία για τον τρόπο με τον οποίο οι τουρίστες θα μπορούν να απολαύσουν κάτι τόσο μοναδικό», ανέφερε στην συνέχεια η Μαρότο, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από τους πολίτες, οι οποίοι την κατηγορούν για αναλγησία κι έλλειψη ενσυναίσθησης, την στιγμή που περισσότεροι από 5.000 κάτοικοι της περιοχής έχουν ήδη αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Όπως είναι φυσικό, οι δηλώσεις της Ισπανίδας υπουργού έφεραν και τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, με στελέχη του αντιπολιτευθόμενου Λαϊκού Κόμματος να καλούν τον πρωθυπουργό Σάντσεθ να απομακρύνει την Μαρότο από τον υπουργικό θώκο, ενώ η τελευταία αργότερα μέσα στην ημέρα προσπάθησε να ανασκευάσει όσα είχε αναφέρει προηγουμένως.

Υπενθυμίζεται πως οι απανωτές εκρήξεις του ηφαιστείου, που βρίσκεται πάνω σε μία από τις πιο ηφαιστειογενείς ζώνες του κόσμου έχουν καταστρέψει περισσότερα από 100 σπίτια στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς ευτυχώς μέχρι στιγμής να έχουν σημειωθεί τραυματισμοί πολιτών ή απώλειες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider