Νέα Υόρκη: Νόμος καταργεί σταδιακά τα οχήματα εσωτερικής καύσης έως το 2035

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα Υόρκη: Νόμος καταργεί σταδιακά τα οχήματα εσωτερικής καύσης έως το 2035
Η νομοθεσία απαιτεί επίσης τα νέα βαρέα και μεσαία φορτηγά προς πώληση στη Νέα Υόρκη να ανήκουν στην κατηγορία «μηδενικών εκπομπών ρύπων» έως το 2045.

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χοχούλ υπέγραψε την Τετάρτη νομοθεσία που απαγορεύει την πώληση νέων αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης, οχημάτων εκτός δρόμου, ελαφρών φορτηγών και εξοπλισμού έως το 2035.

Η νομοθεσία, που συντάχθηκε από τον γερουσιαστή της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Πιτ Χάρκαμ, απαιτεί επίσης τα νέα βαρέα και μεσαία φορτηγά προς πώληση στη Νέα Υόρκη να ανήκουν στην κατηγορία «μηδενικών εκπομπών ρύπων» έως το 2045.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του υπουργείου Περιβάλλοντος της Νέας Υόρκης, το κράτος ορίζει οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων τα ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας, υβριδικά-ηλεκτρικά οχήματα ή ηλεκτρικά οχήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου.

Ο νέος νόμος θα μπορούσε να αποτελέσει τονωτική ένεση για τις αυτοκινητοβιομηχανίες που πωλούν ή σχεδιάζουν ηλεκτρικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένης της Tesla, των start ups όπως η Lucid Motors και η Rivian, καθώς και εταιρειών όπως η Volkswagen και η GM που έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία για την κάλυψη της ζήτησης των καταναλωτών και τηρούν αυστηρότερους περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

Σε μια ανάρτηση σε blog με την οποία ανακοίνωσε τον νέο νόμο την Τετάρτη, το γραφείο της κυβερνήτου είπε ότι οι συγκεκριμένες κινήσεις υποστηρίζουν τον στόχο της Νέας Υόρκης να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά 85% έως το 2050.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της National Automobile Dealership Association, η πολιτεία της Νέας Υόρκης αντιπροσώπευε περίπου το 6% των πωλήσεων ελαφρών οχημάτων στις ΗΠΑ πέρυσι και 60 δισ. δολάρια από τα έσοδα των αντιπροσωπειών.

Η Νέα Υόρκη ακολουθεί τις προηγηθείσες προσπάθειες της Καλιφόρνιας να ωθήσει τους οδηγούς σε οχήματα μηδενικών ρύπων. Όπως ανέφερε παλαιότερα το CNBC, ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα τον Σεπτέμβριο του 2020 που διακόπτει όλες τις πωλήσεις νέων οχημάτων κινητήρων εσωτερικής καύσης στην πολιτεία έως το 2035.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider