Ειδήσεις | Διεθνή
30-08-2021 | 16:05

Νέα Ζηλανδία: Πρώτος θάνατος μετά από εμβολιασμό με Pfizer;

Newsroom
Μοιράσου το
Pfizer BioNTech vaccines
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Οι υγειονομικές αρχές της Νέας Ζηλανδίας ανέφεραν τον πρώτο θάνατο της χώρας που συνδέεται με το εμβόλιο Pfizer.

Μια γυναίκα πέθανε από μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό της με Pfizer, ανέφερε το ανεξάρτητο συμβούλιο παρακολούθησης ασφάλειας του εμβολίου Covid-19 τη Δευτέρα, τονίζοντας ότι η μυοκαρδίτιδα είναι γνωστό ότι είναι μια σπάνια παρενέργεια του εμβολίου Pfizer.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στον ιατροδικαστή και η αιτία θανάτου δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, ωστόσο το συμβούλιο «θεώρησε ότι η μυοκαρδίτιδα πιθανότατα οφείλεται στον εμβολιασμό», όπως αναφέρει. «Αυτή είναι η πρώτη περίπτωση στη Νέα Ζηλανδία όπου ένας θάνατος τις επόμενες ημέρες μετά τον εμβολιασμό συνδέεται με το εμβόλιο Pfizer για την Covid-19».

Αυτή τη στιγμή η Νέα Ζηλανδία βρίσκεται σε εθνικό lockdown λόγω έξαρσης του άκρως μολυσματικού στελέχους δέλτα του κορονοϊού, κάτι που εντατικοποιεί ένα από τα πιο αργά προγράμματα εμβολιασμού στον ανεπτυγμένο κόσμο το οποίο χρησιμοποιεί μόνο το Pfizer. Περισσότερες από 3,3 εκατ. δόσεις του εμβολίου έχουν χορηγηθεί μέχρι στιγμής, αρκετές για να ανοσοποιήσουν πλήρως περίπου το 23% του πληθυσμού.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.