Γερμανία: Το δίλημμα των εκλογών είναι «Λάσετ ή αριστερός καγκελάριος»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Το δίλημμα των εκλογών είναι «Λάσετ ή αριστερός καγκελάριος»
Λάσετ ή αριστερός καγκελάριος, το δίλημμα των εκλογών κατά τον επικεφαλής της ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών Ραλφ Μπρίνκχαους.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) Ραλφ Μπρίνκχαους επέκρινε τον υποψήφιο καγκελάριο των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Όλαφ Σολτς τόσο για τα πεπραγμένα του ως δημάρχου Αμβούργου, όσο και για τις απόψεις του περί της αμοιβαιοποίησης των χρεών των χωρών της ΕΕ. Η Γερμανία απειλείται από μια αριστερή συμμαχία και επομένως το δίλημμα των εκλογών είναι «Λάσετ ή αριστερός καγκελάριος» κατά την άποψή του.

«Υπάρχουν κάποια δυσάρεστα πράγματα από την εποχή που ήταν δήμαρχος στο Αμβούργο. Ο Σολτς κρίνεται επίσης επιεικώς και για την θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών. Ως υπουργός Οικονομικών βασίζεται στην παρακαταθήκη που άφησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Και από πού και ως πού είναι υπέρ της εξοικονόμησης χρημάτων, όταν θεωρεί ότι από το ευρωπαϊκό πακέτο διάσωσης από την κρίση του κορονοϊού, το οποίο προορίζεται αποκλειστικά για την αντιμετώπισή της, συνάγεται το συμπέρασμα ότι τώρα πρέπει να γίνει μόνιμη η αμοιβαιοποίηση των χρεών;» είπε στο περιοδικό «Spiegel» ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός.

Ο Μπρίνκχαους έκανε επίσης έκκληση στον υποψήφιο καγκελάριο της παράταξής του Άρμιν Λάσετ, «να γίνει πιο επιθετικός με τους ανταγωνιστές του. Πρέπει να αντιμετωπίσει τους πολιτικούς αντιπάλους στα θέματα ουσίας, ακόμα κι όταν αοριστολογούν και δεν θέλουν να δεσμευτούν συγκεκριμένα», όπως είπε.

Ερωτηθείς από το Spiegel τι θα πρέπει να κάνει ο Άρμιν Λάσετ για να αντιμετωπίσει την επικείμενη ήττα στις ομοσπονδιακές εκλογές, ο Μπρίνκχαους απάντησε: «Να αγωνιστεί. Όλοι μας πρέπει να αγωνιστούμε. Επιπλέον, ο Λάσετ πρέπει να θέσει το ερώτημα στους πολίτες τι απειλεί αυτή τη χώρα: δηλαδή μια αριστερή συμμαχία. Εν τέλει πρόκειται για μια προεκλογική εκστρατεία πολιτικών στρατοπέδων: Ή ο Λάσετ ή αριστερός καγκελάριος», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανικές εκλογές: Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση - Η πρωτιά και η θέση της Καγκελαρίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider