Ειδήσεις | Ελλάδα
26-08-2021 | 11:59

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εμβολιασμός κατά της πανδημίας σε Ιερό Ναό στις Αρχάνες

Newsroom
Μοιράσου το
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εμβολιασμός κατά της πανδημίας σε Ιερό Ναό στις Αρχάνες
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού κατά της πανδημίας, αναλαμβάνουν από κοινού η τοπική εκκλησία, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και ο δήμος Αρχανών Αστερουσίων στο Ηράκλειο. Έτσι, για πρώτη φορά στην Ελλάδα προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί σε ιερό Ναό.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Εμμανουήλ Σαμαριτάκης, «η πρωτοβουλία ανήκει στην ενορία Αγίου Νικολάου Αρχανών και έρχεται σε συνέχεια ανάλογων δράσεων του δήμου για τον εμβολιασμό του πληθυσμού». Σύμφωνα με τον ίδιο, «από την αρχή της πανδημίας σαν δήμος έχουμε σκύψει πάνω στο θέμα. Πρόσφατα, ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός δημοτών μας με τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer και, σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, εμβολιάστηκαν 400 δημότες μας. Οι εμβολιασμοί έγιναν σε δομές της Υγειονομικής Περιφέρειας, ενώ πραγματοποιήθηκαν εμβολιασμοί ακόμα και στο δημαρχείο». Όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αρχανών Αστερουσίων «σε αυτές τις πρωτοβουλίες που πήραμε είχαμε αρωγό και την τοπική εκκλησία και εξασφαλίστηκε για πρώτη φορά, να γίνει εμβολιασμός με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johson σε Ιερό Ναό της περιοχής μας».

Ο εμβολιασμός θα γίνει στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αρχανών από προσωπικό της ΥΠΕ Κρήτης τη Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, ενώ όσοι πολίτες επιθυμούν να εμβολιαστούν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και την Τρίτη 31 Αυγούστου επικοινωνώντας με τον δήμο Αρχανών Αστερουσίων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.