Ελλάδα
26-08-2021 | 11:01

ΓΣΕΒΕΕ: Προτεραιότητα η εκπόνηση ενός τοπικού αναπτυξιακού σχεδίου για την Β. Εύβοια

Newsroom
Μοιράσου το
ΓΣΕΒΕΕ: Προτεραιότητα η εκπόνηση ενός τοπικού αναπτυξιακού σχεδίου για την Β. Εύβοια
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σε συμβολική συνεδρίαση της διευρυμένης Διοικούσας Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στη Χαλκίδα, με αφορμή την καταστροφή από τις πυρκαγιές στην Εύβοια παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών  Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), κ. Γιώργος Καββαθάς, την  Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ στη διάρκεια της συνεδρίασης τόνισε την ανάγκη τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση να φτάσουν άμεσα στους πολίτες και στις επιχειρήσεις των πυρόπληκτων περιοχών, αναφέροντας χαρακτηριστικά «ότι θα αναμετρηθούμε με τον χρόνο».

Επανέλαβε επίσης τις προτάσεις που έχει δημόσια καταθέσει η ΓΣΕΒΕΕ για την ανακούφιση των πληγέντων και την τοπική ανάκαμψη. 

 Ειδικά για τη Β. Εύβοια προτεραιότητα είναι η εκπόνηση ενός τοπικού αναπτυξιακού σχεδίου με έμφαση:

  • στην υποστήριξη του ανθρώπινου δυναμικού, με επιδότηση θέσεων εργασίας και αναβάθμιση των δεξιοτήτων του,

  • στην ανασυγκρότηση της επιχειρηματικής ζωής με ανάπτυξη συνεργασιών-συστάδων επιχειρήσεων (clusters)

  • στις δημόσιες επενδύσεις που απαιτούνται για την επανεκκίνηση της οικονομίας με εστίαση στις υποδομές (οδικό δίκτυο, μαρίνες).

Η ΓΣΕΒΕΕ και οι επιστημονικοί της φορείς (ΙΜΕ. ΚΕΚ) σε συνέχεια και της επιτυχούς συνεργασίας του Επιμελητηρίου Εύβοιας με το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για την αναβίωση της επαγγελματικής σχολής Δημόκριτος, δηλώνουν «ότι είναι διατεθειμένοι να συνδράμουν με κάθε δυνατό τρόπο στην επόμενη μέρα της Β. Εύβοιας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.