Επέστρεψε στην Αθήνα Έλληνας πολίτης από το Αφγανιστάν

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Επέστρεψε στην Αθήνα Έλληνας πολίτης από το Αφγανιστάν
«Ευχαριστώ την ελληνική κυβέρνηση που μπόρεσε και κίνησε κάποια νήματα που έπρεπε να κινηθούν άμεσα» δήλωσε ο Παναγιώτης Κουμουτσάκος

Επέστρεψε το βράδυ στην Αθήνα από το Λονδίνο ακόμη ένας Έλληνας πολίτης που εργαζόταν στο Αφγανιστάν.

Ο Παναγιώτης Κουμουτσάκος, ο οποίος εργαζόταν για το ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, σε δηλώσεις του αφού έφτασε στο αεροδρόμιο, ευχαρίστησε την κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών, που κινητοποιήθηκαν άμεσα, καθώς και τις πρεσβείες στο Ισλαμαμπάντ και στο Λονδίνο.

«Ευχαριστώ την ελληνική κυβέρνηση που μπόρεσε και κίνησε κάποια νήματα που έπρεπε να κινηθούν άμεσα», είπε.

Ο απεγκλωβισμός του έγινε από την Βρετανία, κατόπιν συνεννοήσεων των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, μετά από σχετικές οδηγίες του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ανέφεραν διπλωματικές πηγές. Η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο ήταν σε συνεχή επαφή μαζί του και του παρείχε κάθε δυνατή βοήθεια, κατά τις ίδιες πηγές.

«Πρόκειται για καθαρό εμφύλιο και δεν θέλω να πω περισσότερα από σεβασμό στους ανθρώπους οι οποίοι παλεύουν ακόμα. Αυτά που βλέπετε στα κανάλια είναι τα μισά από όσα συμβαίνουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος. «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, είναι καθαρά πολεμική», πρόσθεσε.

Άλλος Έλληνας πολίτης έφτασε στο Κατάρ, έχοντας απεγκλωβιστεί από τις ΗΠΑ. Αναμένεται να αφιχθεί στα Χανιά αύριο περί τις 18.00 μέσω Αθηνών. Η ελληνική πρεσβεία στη Ντόχα του παρέχει προξενική συνδρομή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Δήμος Αθηναίων: 182 προσλήψεις με μισθό έως και 1.600 - Όλες οι ειδικότητες

Μισός φόρος για όσους επιστρέψουν στην Ελλάδα και δουλέψουν στο Δημόσιο

Τα γαλάζια «πηγαδάκια» για την επίσκεψη Τραμπ - Το «όχι» Καραμανλή - Η επιστροφή του… 2015 πάνω από τον Τσίπρα

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider