Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν «γενική αμνηστία» για όλους τους κρατικούς λειτουργούς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν «γενική αμνηστία» για όλους τους κρατικούς λειτουργούς
«Κηρύχθηκε γενική αμνηστία για όλους (...), συνεπώς οφείλετε να επιστρέψετε με πλήρη εμπιστοσύνη στις καθημερινές συνήθειές σας», αναφέρουν οι Ταλιμπάν.

Γενική αμνηστία για όλους τους κρατικούς λειτουργούς ανακοίνωσαν σήμερα οι Ταλιμπάν, καλώντας τους να επιστρέψουν στις εργασίες τους, δύο ημέρες αφότου κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν.

«Κηρύχθηκε γενική αμνηστία για όλους (...), συνεπώς οφείλετε να επιστρέψετε με πλήρη εμπιστοσύνη στις καθημερινές συνήθειές σας», αναφέρουν οι Ταλιμπάν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Στρατιωτικά αεροσκάφη απογειώνονται ξανά από την Καμπούλ

Νωρίτερα, άρχισαν να απογειώνονται από την Καμπούλ στρατιωτικά αεροσκάφη που εκκενώνουν διπλωμάτες και πολίτες από το Αφγανιστάν, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στις δυνάμεις ασφαλείας δυτικής χώρας, που επικαλείται το Reuters.

Ο διάδρομος, τον οποίο είχαν καταλάβει χθες Δευτέρα χιλιάδες Αφγανοί που ήθελαν να φύγουν από την πρωτεύουσα, μετά την κατάληψή της από τους Ταλιμπάν, μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθώς το πλήθος απομακρύνθηκε, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, στις οποίες έχει ανατεθεί η φύλαξη και η λειτουργία του αεροδρομίου, είχαν σταματήσει χθες τις πτήσεις εξαιτίας του χάους που επικρατούσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι σχέσεις ΗΠΑ - Αφγανιστάν θα εξαρτηθούν «από τη συμπεριφορά των Ταλιμπάν»

Μπάιντεν: Ο πόλεμος του Αφγανιστάν ήταν χαμένη υπόθεση -Εμμένει στην απόφασή του για απόσυρση των στρατευμάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider