ΕΚΠΑ: Η νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα είναι αφιερωμένη στις δράσεις για την κλιματική αλλαγή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΚΠΑ: Η νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα είναι αφιερωμένη στις δράσεις για την κλιματική αλλαγή
κλιματική αλλαγή
Η κλιματική αλλαγή, η υπερθέρμανση του πλανήτη, η ρύπανση και η προστασία του περιβάλλοντος, η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελούν θέματα που απασχολούν όλους και επηρεάζουν το μέλλον της χώρας μας.

Ενημερωτικό μήνυμα για την ατζέντα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών απέστειλε ο Πρύτανης ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, με αφορμή τις φυσικές καταστροφές με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα.

Συγκεκριμένα, στο μήνυμα του ο κ. Δημόπουλος αναφέρει: «η ακαδημαϊκή χρονιά, που τώρα φτάνει στο τέλος της, είχε στόχευση στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού και των συνεπειών του. Η νέα ακαδημαϊκή χρονιά που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου θα είναι αφιερωμένη (ταυτόχρονα με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού) στην κλιματική αλλαγή.

Η κλιματική αλλαγή, η υπερθέρμανση του πλανήτη, η ρύπανση και η προστασία του περιβάλλοντος, η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελούν θέματα που απασχολούν όλους και επηρεάζουν το μέλλον της χώρας μας. Στις 3 κατηγορίες δράσεων που αφορούν την έρευνα, την επιμόρφωση, και τις παρεμβάσεις ( αναδάσωση κ.α), το Πανεπιστήμιο Αθηνών διαθέτει κέντρα αριστείας, εργαστήρια και τμήματα, με μεγάλη εμπειρογνωμοσύνη και η προσφορά πολλών μελών ΔΕΠ σε αυτούς τους τομείς είναι ανεκτίμητη. Γι αυτό, απευθύνω πρόσκληση σε όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας για τη στελέχωση επιτροπών και την οργάνωση σχετικών δράσεων.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider